TUNISIEN

Dar ar jag just nu i skrivande stund. Sitter pa ett internetcafe. Har ar det varmt iallafall men ingen sol vilket ar mycket trakigt. Kommer komma hem exakt lika blek som jag var nar jag for. Men aja, varmen ar ju chill iallafall. Kommer skriva mer om alltin nar jag kommer hem och forsar mig pa tangentbordet lite mer, haha. Detta tangentbord ar ratt knepigt att skriva pa :P

Jag har det fint men langtar efter alla hemma. Och nu har jag typ bara fem minuter kvar sa jag maste hinna lite mer grejer har paz datorn.

Adjo mina vanner. Hoppas Sverige ar bra, horde att det var sno i LINKOPING! Whats up with that?!

What?!

Vad är grejen med att diverse flickor sätter sig och målar av en bloggerska för att sedan skicka den till denna bloggerska för att hon senare ska lägga upp den på sin blogg och skriva "Se här vad jag fick av söta xxx, tack vad flott!" Vad är grejen liksom? Fattar inte varför man ödslar tid med att sitta och rita av en person man inte känner och sedan skickar den till henne. Hm. Någon som har provat på detta kanske kan förklara för mig?

Sov gott.

BRIST

Alltså jag kunde för allt i världen inte komma på nån bra rubrik. Jag drabbas av brist på bra rubriker rätt ofta känner jag.

Helgen har iallafall varit himla skön. Fredagen spenderades med far. Vi lagade skitgod mat, risotto med parmesan och champinjoner och teriyaki-lax med sesamfrön. Och färsk sparris. Så fruktansvärt gott. Sen köpte jag det sötaste och klibbigaste godis jag kunde hitta, en påse dumle och en dubbeldaim. Detta godis och Shakespare in love var en nice avslutning på kvällen.  By the way är daim mitt favoritgodis. Det smakar ju som en liten bit av himlen. Underbart.

Igår, alltså lördag, mötte jag upp Klaris och vi fotade lite. Det var himla kul, men lite kallt. Sen for vi in till staden och mötte upp Johanna och Elin. Vi fotade lite även med dem och sen vart det fika. Också det var himla gott. 
Jag och Klara kände oss som tio år igen när vi hyrde några Bert-avsnitt som vi senare såg tillsammans med Elina hos Klara. Bert är ju så sjukt kuuul. Klara hade även bakat lite bröd som vi glatt smörade och tuggade i oss. Åh, det var så smarrigt.  

Bakom kulisserna, skobyte:

Your gonna bring yourself down

SKÖÖÖÖÖÖÖÖNT med helg. En helt tom helg. Inget särskilt som jag ska göra förutom en liten kul grej och lite dans. Känns sjukt gött. Idag var vi på ett seminarium om Game Art. Lite underligt var det, men även mycket kul. Gå och kolla på utställningen på Kulturens hus så kan ni bedöma själva. Efter skolan gick jag och fikade med min mor. Det var himla trevligt faktiskt. Dessutom åt jag en morotskaka och det var asgott.

Shit vad jag svullade i måndags. Dumle, en kaka, en bulle, två fudgebrownies och en halv ben and jerry´s. Så sjukligt gott. Jag och Jakob hyrde Sweeny Todd som vi såg också. Sjukt film alltså. Alla som har sett den har sagt att den var jättebra, men jag fattar inte riktigt vilka ögon de tittade med? Den är svinäcklig. Men rätt bra historia. Typ två och en halv av fem möjliga. Får den i betyg av mig. Så ni vet.

Nu ska jag laga mat och det ska bli smarrrrrigt. Adjö.

Vilket konstigt och udda inlägg jag har skrivit, inser jag nu. Inget hänger ju inte ihop för fem öre.

HÅKAN HELLSTRÖM

Idag var dagen. Håkan Hellström-dagen. Och vilken dag. Vilken underbar dag. Detta är alltså bland det bäst jag har varit med om. Så underbart. Han började med Precis som Romeo, sedan stod vi upp hela spelningen. Jag saknar liksom ord för hur lycklig jag var och fortfarande är. Kanske därför denna text blir liksom stakig och konstig. Sträckte ut handen och kände hans hand i min. Sen bjöd han upp alla på scenen och vi gick upp och dansade. Sedan pussade han på våra händer. På min också. Ska aldrig tvätta. Det som var också bland det bästa var att han spelade Aprilhimlen och För sent för edelweis. Tårar började rinna när han sjöng Aprilhimlen. Det är nog kanske min bästa Håkan-låt. Eller en av dem. Kommer aldrig glömma den här kvällen, den var så fruktansvärt fin på alla sätt och vis. Och han tog upp en tjej helt ensam på scenen som han dansade med. Hur fint som helst. Ungefär hur mycket kärlek som helst.







Så fruktansvärt underbart fantastiskt.

God help the outcasts, or nobody will.

Av någon anledning började jag nynna på Jag vill va' som du, ni vet från Djungelboken. Eller nynna och nynna, det var nog mer sjunga rakt ut och ganska högt i hemmets lugna vrå. Frustrerad över att jag inte kunde texten klickade jag fram den på internet, och även den engelska. Sedan youtubade jag lite och såg på när den är i själva fimlen också. Det slog mig att de gamla disneyklassikerna som djungelboken, ringaren i notredame, mulan och skönheten och odjuret egentligen är riktigt bra filmer. Speciellt Ringaren i notredame. Den är så sorglig men ändå fin. Jag råkade klicka på en video där Esmeralda sjunger God help the outcasts och började gråta. Mycket.

'

BILDER

Ni vet när man är inne på nån sida eller nån blogg och ser ett par skitsnygga skor, eller en skitsnygg person eller en sviiiinsnygg outfit och sedan sparar den på mina bilder? Här kommer alla mina som jag har samlat på mig under en lång tid.

Eller, jag kom på att det blir skitmånga bilder. Här kommer ett urval!











Vissa av bilderna funderar jag lite på varför jag ville spara dem, medan andra bara är fina fina fina fortfarande.

I will be useless as I try.

Faktiskt så är jag ledig imorgon. Ledig. Fri. Dock har jag tusen liter plugg att ta itu med, så jag har lite att stå i ändå. Funderar på att ändra hårfärg nån månad också. Skulle ju kanske vara lite kul. Men äh. Dyrt och blir typ alldrig bra på mig. Fast jag vill gärna tro det. Därför har jag alldrig vågat färga mitt hår. Om man bortser från de grova blonda slingorna som gjordes dagen före skolavslutningen i trean. Fast är blondera att färga? Hm... Är att särga svart att färga? För svart är ju trots allt inte en färg. Har jag hört. Mitt hår skulle iallafall bli mörkbrund om jag skulle tona det. Tona. Typ världens tråkigaste ord. Men jag är feg vad gäller färgning av mitt hår. Frisyrer är jag inte så feg med. Har faktiskt haft skitkort, när jag var runt tolv tror jag. Innan det hade jag kort och uppklippt, och lite utåt sådär "vippigt". Mmmmm. Efter jag hade klippt kort utvecklade mitt hår någon slags hockeyfrilla som krävde att jag hade det långa håret i nacken som utgjorde själva hockeyfrillan i pippilotter. Inte särskilt vackert. Men efter ett tag växte det till sig. Fick långt hår. Eller ganska långt. Men jo, långt. Sen cutta jag det också. Har nu till nyckelbenen ungefär. Rätt skön frilla. Kan ha uppsatt, kan ha utsläppt. Rätt chill. Känner nu att det var andra gången under rätt kort tid som jag har skrivit om mina frisyrer genom tiderna. Stämmer det? Orkar iallafall inte sudda allt jag har skrivit nu iallafall. Så take it or leave it.

Men nu till något som har väldigt lite att göra med hår. Jo, idag hade en tjej som heter Gita en föreläsning där jag dansar. Hon är dietist och pratade om kost och sånt. Skitintressant. Blev såklart väldigt inspirerad. Så det var kul.

En annan sak som är megakul är att jag ska se och lyssna på Håkan Hellström imorgon. Som jag skrev tidigare. Kul. Skitkul. Rätt underbart när jag tänker efter. Fantastiskt skulle man kunna säga. Åhåhåhåh.


Trapphus

Idag skulle min klass plus massa andra klasser gå till Stadshuset och lyssna på meteorologen från tv4, ni vet han som i slutet humpar upp knappen som man bläddrar bilder med och fångar den med andra handen. Han skulle prata om klimatet och så. Jag vart grymt trött och på vippen att somna hela tiden. Uppfattade inte så mycket av det han sa. Jag var lite rädd att jag skulle somna och ha munnen öppen, och att han skulle peka på mig och skrika: "Hördudu!! VAKNA!! Är jag inte nog intressant för dig eller?" och sedan nita mig eller nåt. Så jag höll mig på den säkra sidan och stannade vaken.


"Det känns som att man är i himmelriket.."
-Lelle när vi gick in i trapphuset till sessionssalen. Det stora, vita, ljusa, soliga trapphuset.

Planer planer planer.

Jag längtar nästan så jag spricker till värmen i Tunisien.
Det ska bli så underbart skönt.
Det som inte är så underbart just nu är att jag måste plugga. Men ack ack ack, här sitter jag ändå.
Skärpning moa.

MOA

Shit, av bara farten blev det så att mitt namn blev rubriken för detta inlägg. Ytterst underligt.

Faktiskt igår så hade jag tjugoåtta besökare här på lillbloggen. Kändes ju en gnutta trevligt eftersom mina besökare brukar vara en skara på runt tolv besökare per dag. HAHAHA skrattar några av er som har kanske trehundra besökare per dag vet jag, men jag trivs så bra med min lilla skara. Fast det gör ju inget om den blir stor. Eller typ runt trettio eller nåt.

Idag har jag dansat balett och det var som vanligt himla kul. Känns som att man går lite framåt varje gång nästan. Speciellt kul är det när vi dansar till Seven nation army. Man blir så sjukt pepp.

OCH PÅ FREDAG SKA JAG SE HÅKAN! Ja förstår ni så ligger det till.


Jag.

Kväll dag svag.

På morgonen när jag vaknar drar upp min rullgardin, då kanske bara regnet öser ner. Då blundar jag och nynnar på en melodi, som handlar om det bästa jag vet!! SOOOOMMAR, SOMMAR OCH SOOOOL havet och viiinden och doft av kaprifoool. SOOOOMMAR SOMMAR OCH SOOOL enn himmel så blå som viol.

Idag träffade jag Johanna och vi dansade house i spegelsalen. Så sjukt kul! Typ det bästa jag vet. Ann sa att vi senare eventuellt skulle dansa dance hall, vilket också är bland det roligare man kan dansa, så det lär nog bli en kul termin :D

Sen sålde vi fika. Vilket inte gick så väldans bra...men trevligt sällskap gjorde det hela mycket trevligt iallafall. Efter att ha lånat ca hela min outfit av elin drog jag till Jakob och åt middag. Hur gott som helst och trevligt värre också :)
Och nu sitter jag här och är rätt sunkig så jag måste hoppa in i duschen.

Tack för mig. Adjö.


Ägodelar

Jag har fått eller köpt lite olika saker de senaste veckorna eftersom jag har fyllt år, plus att jag bara har känt mig allmänt köpsugen. Tänkte bara visa några av tillskotten i mitt liv. Som jag har fotat med min nya kamera som jag tycker så mycket så mycket om.


En anorak som jag köpte på en loppis för femtio kronor. Jag tycker väldigt mycket om den. Det enda som jag vill ändra på är att den har muddar inuti ärmarna. De får mig att rysa litegrann.



Ett nattlinne som jag fick av min mormor och min morfar när jag fyllde år. Jag blev så himlarns glad eftersom jag hade önskat mig det väldigt mycket. Det är som att jag vill använda det mest hela tiden. En liten rosa spetsdröm.



A piece of cake av Leila Lindholm. Den köpte jag på bokrea på Åhléns. Kunde inte stå emot. Sedan bakade jag och Johanna cupcakes och brownies från den. VI hade väldigt trevligt och det smakade som en liten bit av himlen. Och socker.



Ja. Jag fick den av Elina och Klara. Så himla fint. Jag blev så glad så glad när jag öppnade paketet. Nu har jag två av mina absoluta favoritfilmer i min ägo. Moulin Rouge och Brokeback Mountin. Kan inte bli så mycket bättre. Men dessvärre måste jag vänta cirka ett halvår innan jag ser den igen. Jag och Klara såg den nämligen rätt nyligt och jag har ingen vidare lust att nöta ut den. Måste vänta tills jag blir alldeles sugen på att se den. Då är det rätt tid. Shit känner nu att jag börjar bli lite sugen på Moulin Rouge. Fast den måste jag nästan se själv. Ingen får sitta brevid mig och distrahera när jag ser den. Jag måste vara fokuserad och vara liksom inne i filmen. Annars blir jag bara irriterad på den som sitter eller ,gud förbjude, står och ser tillsammans med mig.



Och slutligen. Viva la Vida av Coldplay. Hade bara hört tvålåtar från det albumet när jag besämde att jag skulle beställa det. Så det gjorde jag och mina öron och mitt hjärta njöt när jag slog på den. Fantastiskt album. Känner dock att jag håller på att nöta det lite väl mycket så jag ska ta det lugnt på viva la vida-fronten på ett tag nu tror jag. Men om ni inte har lyssnat något på det så råder jag er alla att göra det. Era öron kommer att tacka er.


När jag sitter här i vår lilla pinnstol till datorstol känner jag en svag smärta i svanskotan. Nämligen är det så att när jag skulle gå ner för trappan hos Klara igår halkade jag med mina halkiga sockar och studsade ner för de sista trappstegen. Sedan låg jag ett tag på hallgolvet och vred mig i krämpor, skrattandes och ajandes omvartannat. Ni vet den där känslan när det gör ont och man vill liksom skaka på händerna? Samtidigt skrattar man bara för man ser framför sig hur det måste ha sett ut när man studsade ner för trappan och hamnade i en hög på golvet. Faktiskt väldigt kul. Men svanskotan är så himla slug och sprider som en ond kittlande hemsk känsla i hela sittbenet. Så man måste liksom skaka på händerna. Känner ni igen? 

På tal om studsa, så kan ni ju kolla på den här länken: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1249162 Spola till slutet.

Tack för mig!

Det snöar.

Just nu i skrivande stund snöar det utanför mitt fönster. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag är inte redo än! Detta ingick inte i min plan! Shit nu är det svinstora flingor som snöar. Man kan till och med se på gatan att det har blivit vitt. Vilken värld lever vi i? Är det meningen att det ska snöa den fjärde oktober? Det har ju knappt hunnit bli höst! Den tionde december ska snön komma och tills dess ska löven vara gula och vackra och temperaturen ska ligga runt tio plusgrader.

Igår upptäckte jag och Klara en man som vi inte har reflekterat över att han är så het. Visserligen är han död nu sedan länge, min far hade inte ens hunnit födas innan han dog, men det fokuserar vi inte på.
Mannen är James Dean. Många gånger har jag hört att han var så snygg och populär bland tjejerna när han levde. Filmstjärna. Men aldrig har jag fått en riktig bild av hur han såg ut. Igår fick jag det. Och han var lite för snygg för sitt eget bästa.

Hans hår är ju bara utsökt.



Och detta är min favoritbild:


Tack för mig.

Ojojoj vad tiden går fort.

Alltså var tar all tid vägen? Först är det fredag, sen plötsligt är det torsdag och helgen står på tröskeln igen. Rätt underbart faktiskt.

Livet rullar på på samhälls, det känns faktiskt riktigt bra. Fast idag hade jag mitt första prov. NK B. Om joner och molekyler och periodiska systemet och syror och baser och sånt. Det känns som att det gick faktiskt rätt bra. Förutom på sista frågan där jag fuckade up allt. Fattade ingenting och krafsade ihop någon liten historia om hur jag hade tänkt när jag "löste" uppgiften. En av mina kära vänner berättade hur hon hade gjort på den frågan och förklarade för mig. Plötsligt förstod jag, och kände att det jag hade skrvit skulle se otroligt komiskt ut. Ser framför mig hur vår nk-lärare sitter och flabbar för sig själv när hon rättar våra prov. Och jag sitter där som ett fån. MEN SKIT SAMMA. Nu har jag brytt mig nog, så nu ska jag sluta.

Jag har köpt en kamera. Det gör mig glad. Så framöver kommer det kanske komma lite fler bilder här, vem vet? Inte jag för tillfället. Känner mig som så dålig på det där med bilder och foton. Jag vill vara duktig på att fota och kunna redigera och fixa och trixa. Men jag har varken tid eller ork känns det som. Jag skulle också vilja bli lite bättre på att skriva här i bloggen. Jag får idéer i huvudet mest hela tiden men det slutar för det mesta med "idag har jag..." Skärpning Moa. Nu är det nog med slapp och slö. Ta tag i tillvaron, det är vad jag ska göra. Har jag tänkt.

Sen har jag också fått lite dåligt samvete för min lilla diss av att människor
diktar
såhär.

Visst kan det vara fint och så. Människorna som skriver så kan vara jättefina. Men jag blir mest störd över spridda ord, rad på rad. Det är ju inte ens svårt.

Såhär typ:

Du kikade på mig
under din svarta lugg
råttfärgat hår
spinkiga ben
jag såg tillbaka
på dig
i smyg
kolsvart hår
slitna converse
ögonen
de mörka
mötte mina
de grådaskiga.
electricitet.


Orden bara flöööödar ut på tangentbordet. Tror jag måste anmäla mig till POETRY SLAM. NU GENAST.

Nu ska jag sluta svamla och trixa med nåt. Tack och adjö.



RSS 2.0