Tissda

Just när jag tänkte att nu ska jag blogga lite slog tröttheten mig rakt i ansiktet. Utan att tänka på att jag ville vara pigg och alert och studsig när ajg ska fara och dansa snart. Tack så mycket tröttheten, du är så vänlig.

Idag har jag gjort min andra dag i ettan på gymnasiet. Det går väl helt okej. Har dock inte träffat min riktiga klass än. Den jag har nu är liksom en tredagarsklass som kommer splittras på torsdag. Orkar inte förklara riktigt. Men idag var en trevlig dag iallafall.

Eftersom jag är för seg för att skriva nåt eget och tänka själv, har jag bestämt mig för att svara på en lista som jag har kopierat från Klaras blogg, som i sin tur har kopierat den från Lestyle.

- gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr? Jo. Jag var på dansläger, var i stugan själv med endast vänner som sällskap (FF! FF! FF!) och bytte till Halebop från Telia. Sen gjorde jag lite annat också men det orkar vi inte gå in på.

- dog någon som stod dig nära? Nä.

- vilka länder besökte du? Mitt fosterland Sverige.

- är det något du saknar sommaren 2008 som du vill ha sommaren 2009? Varmare väder och mera sol, mera pengar, mera festival, varmare nätter också. När klockan hade slagit tolv var det typ fem grader och sen när man cyklade hem kändes det som att det var nollgradigt.

- vilket datum från sommaren 2008 kommer du alltid att minnas? Höm. Ett datum finns det som jag minns att jag väntade på litegranna, men det tänker jag inte skriva här. Den tjugofemte juli var rätt nice. Tjugosjätte också tror jag. Om jag minns rätt.

- största misstaget? Måste kopiera Klaras svar och säga att deet var den där jäkla festivalbussen. HUNDRATJUGO koronor för en buss som hade kunnat kosta trettio. Jag var så arg så arg så arg. Det blev inte bättre heller när han som satt framför oss satt och sa att han skulle spy hela tiden. Jag har så sjukt svårt för spyor. Klarar det inte. Jag tycker det är så fruktansvärt äckligt.

- har du varit sjuk eller skadat dig? Tror faktiskt inte det! Lyllo mig.

- bästa köpet? Höm höm höm. Alltså jag kommer inte ihåg vad jag har köpt nästan. Kanske väskan som jag köpte på kupan för en tia. Det är en tygväska som jag tror är typ en sjömansväska. Men jag är inte säker på att det kallas så. Den är nice iallafall. Märkte idag när jag var i skolan att min broder hade knyckt den. Då blev jag lite purko.

- vad spenderade du mest pengar på? Festival-biljetter.

- gjorde någonting dig riktigt glad? Sí. Dans dans dans. Fast det gör mig alltid glad. Men denna sommar har innehållit ovanligt mycket dans och det har gjort mig glad. Sen har mina fina vänner gjort mig glad, och Halebop som har gett mig gratis sms.

- vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2008? Tja, det vet man inte förän nästa sommar. Men kanske den där himla I´m Yours med Jason Mraz. Den går mig verkligen på nerverna. Jag tycker om den lika mycket som jag tycker om kräk.

- va du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Jag var nog gladare tror jag. För det känns som att jag mest var glad den här sommaren. Vissa dagar var jag less och sur och trött men majoriteten av dagarna var jag glad och nöjd. 

- vad önskar du att du gjort mer den här sommaren? Badat och vågat.

- vad önskar du att du gjort mindre? Varit inomhus.

- blev du kär i sommar? Kanske. Nä. Eller jag vet inte.

- hur många förhållanden? None.

-favorit program på tv? Sex and the City. Jag har aldrig kollat på det tidigare, men nu på senare tid har jag lyckats pricka in några avsnitt och det är lätt värt att titta på. Och So you think you can dance.

- bästa boken du läste i sommar? Malin plus Rasmur är lika med sant.

- största musikaliska upptäckten? Måste kopiera Klaras svar här också. Men det var lätt Tallest man on earth. Himlarns alltså vilken man.

- något du önskade och fick? Kanske.

- något du önskade dig men inte fick? Bra ljud på Säkert!-spelningen.

- vad gjorde du på första dagen på sommarlovet? Gick upp halv sex typ och for in till Kulturens hus där jag dansade.

- finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Att jag var tjugo och reste runt i världen. Eller arton och reste runt i Sverige. Det längsta söderut jag kom i sommar var till Skellefteå.

- hur skulle du beskriva din stil sommaren 2008? Knut och linnet i shortsen. När det var så varmt att man kunde ha shorts. Annars använde jag min faders randiga tröja väldigt mycket.

- vad fick dig att må bra? Att dansa.

- vem saknade du? Några från danslägret och mina vänner när de jobbade och inte hade tid för umgänge.

- de bästa nya människorna du träffade? Dansläger-människorna och lite sommarkyrke-folk. Både från ett och två.

- sommarens sötaste? Aurora. Hon var fantastisk. Danielle var också söt. By the way läste jag om henne i DN igår! "Tveklöst roligast är Danielle Dietz solo "Off" där dansaren César Garcia i ett slags skulderstående med ryggen åt publiken lyckas lura oss att se allt annat än just det. Lekfullt, fyndigt, underhållande. Norrdans är tillbaka." Känner mig väldigt stolt att jag har fått dansa hennes koreografier på danslägret. Hon gjorde så roliga och fina koreografier. Dessutom var hon grym på balett.

(Bild från DN:s hemsida)

- sommarens hetaste? Haha, Klara vet :D nä men hm..MONEYBROTHER. Han är så grymt snygg.

- sommarens största kärlek? Nattprat, varma dagar och dans till grym musik.

- sommarens besvikelse? Mig själv ibland, Säkert!-ljudet och lite Håkan också faktiskt. Eller det kanske var publiken som det var fel på. Aldrig att man skyller på Håkan heller.  

- sommarens bästa? Festival, All dans och mina kära vänner.

Känner att det var ungefär samma svar på varje fråga. Eller så var det frågorna som var väldigt lika.

WÖÖÖÖW

Jag hade fjorton små besökare igår. Eller stora. Vem vet? Vem kommer någonsin få veta om ni inte kommenterar? Ingen, that´s who.

Helgen var väldigt mysig och god med mina bästa vänner i stugan. Fin avslutning på detta sommarlov som jag imorgon aldrig kommer få tillbaka. Då är sommarlovet slut förevigt och evigt och evigt. Lördag och söndag var iallafall väldigt fina dagar. Vi gjorde mat som var god och gjorde mig mätt och sen joxade vi runt lite och snackade om lite allt. Efter det tände jag brasan i bastun och det blev en fin brasa. Sen satt vi på bryggan och såg på solen när den gick ner litegranna. Och på ett par hundar som sprang lite längre bort. Då blev vi lite rädda och avlägsnade oss lite därifrån. När mörkret hade lagt sig var bastun varm och skön och vi kröp in i den. Eller vi gick in helt raklånga. Ingen mening att krypa när man kan gå raklång. Jag var den enda som vågade doppa hela kroppen i havet. Underligt för det var fruktansvärt skönt och inte så jättesärskilt kallt. Sen fikade vi. Och sen kallade pratet på oss och vi gav oss hän och pratade tills vi var tomma. Så det tog ganska lång tid. På morgonen skjutsade jag över Elin till fastlandet med briljanta båt-kunskaper och kom tillbaka och tog i bryggan med hjälp av mina hopp-i-land-kallar Elina och Klara. Sen gick vi upp till stugan och sov knappa två timmar till. Sen blev jag väckt av ett plötsligt ringade från min telefon. Det var min far som ringde. Jag tror mitt hjärta bankade jättehårt i typ en minut efter det för att jag vart så rädd när det började ringa. Sen gjorde vi mat och sen fixade vi lite och sen for vi hem. Och jag använde mina briljanta båt-kunskaper ännu en gång och det gick briljant.


Vi åt smultron. Det var smarrigt. Och det fanns hur mycket som helst.

You, you, it´s always you, the hardest hitter that I ever knew.

Ca hela veckan har gått sen jag skrev här sist. Under veckan har jag dansat, fikat, pratat med typ alla jag träffat om att jag ska börja gymnasiet "åhåå jahhaaa? Vad ska du gå då? åå vad det låter spännande!", jobbat och umgåtts med nice människor. Jag har även varit ute i min mormor och morfars stuga och övat lite på att köra båt. Det gick bra, så nu är jag redo att köra över mina brudar till ön som vi ska sova på inatt. Det ska bli hur mysigt som helst.

Did you see me eating frosties from your fridge?

Okej, jag måste bli en anning bättre på att göra glass. Min lilla yoghurtmetod fungerade inte så bra för nu när jag har haft glassen i frysen är den helt omöjlig att karva loss från burken. Himla irriterande, för jag såg verkligen fram emot att få äta god och nyttig glass. Så det sög rätt mycket. Men, marängerna blev mycket goda och fina. Dock ångrar jag att jag inte tillsatte lite karamellfärg så de hade blivit rosa. För det hade ju varit bedårande. Ej heller har jag en kamera så jag kan fota dessa inte så bedårande maränger så ni kan få se dem. Och om jag hade haft en kamera hade bilderna troligtvis inte heller varit särskilt bedårande. Jag är inte tjejen vars foton "har så himla fint ljus". Det enda ljus som är på mina bilder kommer från en fyrtio watts glödlampa. Jag kanske skulle gå en såndär fotokurs, köpa mig en systemkamera och börja ta grymma bilder? Fast det kostar. Och tar tid. Det får bli när jag är pensionär.

Istället får ni en perfekt googlebild på maränger.





mmmm. Gott.


Dagens aktiviteter.

Idag vaknade jag av min far som frågade om jag skulle med till min farmor och plocka bär. Jag sa att jag inte orkade. Sen masade jag mig upp ur sängen och vandrade ut till köket där jag stod en stund och funderade på vad jag skulle göra där. Sen kom jag på att jag skulle göra lite frukost så jag fixade tre mackor och en kanna te, och sen gick jag ut i solen och satte mig i vår utefåtölj. Där hade min bok legat ute hela natten så jag fortsatte läsa den. Malin + Rasmus = Sant. Jag läste ut den och grät ca en flod och drack ännu mer te. Sedan började jag använda två av min mobils bästa egenskaper: sms och telefon. Och drack ännu mer te. Sen hade jag druckit upp hela kannan och klockan var två. Då kände jag att det var dags att bli lite fräsch och klär på mig lite vettiga kläder. Så det gjorde jag.

Någon timma senare träffades jag och Klara och vi for och badade. Det var mycket kallt, men ändå skönt. Som alltid. Den bästa känslan är när huvudet är helt varmt och man dyker i med huvudet före. Huvudet ba: TACK TACK TACK!
Sen satt vi och konverserade ett tag och sen for vi hem.

När jag hade sett på Leila bakar som jag har en tendens att göra rätt ofta blev jag baksugen. (Men vem kan se Leila bakar utan att bli baksugen liksom?) Så jag freakade out och ba snodde ihop värsta glassmeten med yoghurt, äggulor och honung och slängde ner i glassmaskinen. Det funkade inte lls bra för själva vispen tog inte ens i smeten. Har jag för lite smet? tänkte jag och funderade på vad jag kunde dryga ut med, men sen kom jag på att jag hade glömt själva frysblocket i frysen. Väl isatt och klart hällde jag i smeten igen och det gick som smort. När det var kirrat hade jag två äggvitor till övers och av dem gjorde jag maränger! Fatta, hemgjord glass och hemgjorda maränger. Vardagslyx eller vad? Dock är det ju helg men sprolla. Eller jag håller på att göra maränger för de ska vara inne i ugnen i två timmar. Och glassen ska vara inne i frysen någon timma innan man äter den. Det ska bli gott. Dessutom kan man äta glassen till typ frukost eftersom det bara är yoghurt! Fett med nice.

Pirr.

Pirr är nog den bästa känslan som finns. När den etsar sig fast i magen, själen och tungan så man måste fnissa hela tiden. Jag blir sjukt fnissig av pirr. Måste le och skratta hela tiden. Det är så underbart. För att skratta är ju bland det bästa som finns.

Tänk er ett liv utan pirr. Vad skulle det vara för liv? Inte få känna det där i magen när en person kliver in genom dörren eller när personen sätter sig brevid dig och du håller på att sprängas av allt pirr och det bara bränner mellan era lår som snuddar vid varandra.

Den bästa sommaren.

Igår var jag med min bff Klara och vi såg på Fucking Åmål och Den Bästa Sommaren. Två av de bästa svenska filmerna alltså. Den bästa sommaren är en av de bästa filmerna faktiskt. Så himla fin, rolig, allvarlig och kärlekig. Sen är alla så fina i den filmen också. Farbror Johansson som klipper sig och målar om bara för att fröken Svanström ska komma över på en kopp kaffe. Och Annikas underbara klänning och jacka som hon har på sig när hon för första gången träffar Mårten och farbror Johansson. Dessutom har hon en fantastisk liten mössa med en tofs. Och underbart hår. Man blir bara glad av den filmen. Filmer som är fina och har fint slut gör mig så glad i hjärtat. 

                    

Här har ni nu min filmsmak:
Bästa Film: Moulin Rouge
Bästa drama: Broke Back mountin
Bästa svenska film: Den bästa sommaren, En kärlekshistoria, Den bästa av mödrar och Fucking Åmål
Bästa komedi: Fourty year old virgin och På smällen. Och kanske Kopps också. När jag såg den första gången skrattade jag så jag grät typ. 
Bästa action (eller jag vet inte ens om dessa filmer är action..men jag tror det. Eller thriller kanske?): Bourne-filmerna.

Andra jättebra filmer: Everything is illuminated, Amelie från Montmatre, Tjenare Kungen, BIG, Forrest Gump, Sound of music och Linas kvällsbok.


Amelie i Amelie från Montmatre har nog Frankrikes sötast hår.


Ivar har så fina fina fina kläder. Om han gick på min skola skulle jag nog också vara kär i honom.
Och kolla hans hår. Och hans leende.


Okej, nu ska vi se ifall jag kan namnen.. Högst upp från vänster: Maria, Birgitta, Friedrich, Louisa, Kurt, Martha, Gretl och...ööööh shit vad hette den sista!? Måste fuska och kolla på Wikipedia...Äh. Jag hade helt många fel...Såhär ska det vara tror jag: Maria, Birgitta, Friedrich, Liesel, Kurt, Martha, Gretl och Louisa. Ganska många rätt hade jag ändå! Haha men det som är sjukt i Sound of music är att mamman dog för sju år sedan men Gretl är fem år...

VÄNTA!!

Hej.

Igår var jag med min bff Klara och vi for och hyrde en film, en av de bästa svenska filmerna Linas Kvällsbok. Sen kokade vi te och gick ut i hennes lillstuga som står en bit bort på tomten. Sen slog vi på den och började se. Och plötsligt bankade det skithårt på fönstret och i fönstret blottar sig en nuna som flinar glatt över våra förskräckta fejjor. Elinb var det som överraskade oss. Vi välkommnade henne in i värmen och vi satt alla i soffan och myste framför Linas Kvälls(dag)bok och det var soft. Sen gick elin hem och jag och Klara pratade som bara vi kan göra och sen slog vi på ännu en film. Stardust. Jag gillar den. När vi hade sett den på bio säger Klara att jag var helt lyrisk efteråt. Jag säger att hon överdriver, men hon står fast vid att jag typ pratade hela tiden om den. Ibland kan jag tycka att jag inte pratar så mycket om en sak, men sen kommer det fram att andra har tyckt att jag har pratat skitmycket om den. Då blir det ju lite jobbigt, för det är jobbigt med människor som pratar om samma sak hela tiden. Så säg åt mig om jag hela tiden pratar om samma sak! Fast vissa saker kan jag bara inte sluta prata om. När jag är helt uppfylld och bara måste få ut allt. Då är Klara en bra person att prata med.

Nu när sommaren lider mot sitt slut tänkte jag göra en liten kort resumé av den heliga årstiden. Min årstid.

JUNI:
Alltså början av sommarlovet. Jag, Palo, Johanna, Elin och Linnéa gånger två hade ett dansjobb. Vi dansade i kulturens hus och i storforsen. Det var himla kul. Och det känns som om det har gått typ ett år sedan dess! Sjukt längesedan.


ÖÖÖ vad hände mer i juni? Jag jobbade på restaurangen. Det regnade mycket. Sen kommer jag inte ihåg mer.
Jo! Jag var på uppstartsläger för sommarkyrkan. Det var roligt minns jag.

JULI:
I juli var det dansläger för hela slanten. Å det var så kul! Jag lärde mig skitmycket, träffade nytt folk och dansade dance hall för första gången i mitt liv. Sjukt kul.

Alltså alla bilder som tas medans man dansar ser ju bara löjliga ut.

Veckan efter danslägret jobbade jag, sen for jag till skellefteå och trästocks. Där var jag med fint folk och lystrade till de första tonerna av The tallest man on earth som jag just nu lyssnar på och det är underbart.
Helgen efter trästock var det pdol. En händelserik helg må jag säga. Såg många bra spelningar och hann ut i skärgården och jobba på söndagen. Och helgen efter pdol var det luleåkalaset. Såg inte lika många bra spelningar men kul folk och those dancing days gör det typ värt tvåhundratjugo spänn. Eller....jo men typ. Fast jag är sjukt bitter över att jag inte lånade johannas band som var helt löst. Så hade jag sluppit betala. Men jag stod i kassan just när hon ringde och var för feg för att backa ur. Fega moa slog till igen.
 
I juli såg jag Mamma Mia också. Den var ju bra.

OCH I JULI TOG BRORSAN KÖRKORT. Det höll jag ju på att glömma. viktigt viktigt.

AUGUSTI:
Tja, i augusti har jag jobbat. och nu är jag ledig. Faktiskt har mitt jobb varit kul. Speciellt det sista musikcaféet vi hade. Shit vad vi var grymma. Jag sjöng duett med Viktor och det kändes asbra. Vi sjöng Communication. Cardigans. En av de bästa låtarna enligt min mening.

I said: Throw me in the fire now, come on!

Här sitter jag och känner mig ganska glad. Har the tallest man on earth i lurarna och planerar mys med elin till kvällen.
Idag var det min allra sista jobbardag för sommaren. Himla skönt. Nu ska jag ta det lungt i två veckor och sen börjar skolan. Gymnasiet. ÅÅ det är lite panik över det ordet. GYMNASIET.

Men sånt orkar jag inte tänka på nu när jag är ganska glad. Åh tallest man on earth varför har du så långt namn?


Kolla Klara! Ser du vad lik han är? Han heter Andreas Nilsson.


ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Idag har jag jobbat. Från ett till tio. Jag tyckte att det kändes jättelångt att jobba i nio timmar, men sen kom jag på att alla som jobbar sju till fyra alltid jobbar nio timmar. Och då kände jag mig inte lika duktig. Mest dum. Som jag känner mig nu ungefär. Dum.

Feeling good.

ÅÅ gulliga Anna har skickat massa låtar från danslägret till mig och jag blir så glad!

Idag var jag med modern i staden och inhandlade diverse reaprylar. Jag handlade tre olika t-tröjor. En kort, en normallängd och en lång. Alla dessa för endast 180 kronor. Ganska bra ändå. Denna dag fyller min kära kusin Oskar sexton år. Grattis till dig Oskar. Vi var hos honom ikväll och firade lite, plus typ halva släkten. Av oss fick han ett par flip-flops.

I helgen var det lite luleåkalas och det var nice. Those dancing days är grymma och Lars W var överraskande bra. Blev nästan lite rörd när han kom in helt ensam på scenen och körde sista låten, Kom änglar.

Och igår såg jag The dark knight med min andra kära kusin och vän Frida. Jag förstod inte så mycket av själva handlingen, plus att det inte riktigt är min typ av film, så jag var inte så jättenöjd med upplevelsen, fast Fridag tyckte den var jättebra. Men dock är det som alla säger, Heath Leadger är sjukt grym. På det bra och det dåliga sättet. Han är grym på att spela en grym person. För jokern är sjukt grym. Ett psyko som inte har något gott i hjärtat. Hujedamig. 

Dagens låtar:
The youth - MGMT
Cape Cod Kwassa Kwassa - Vampire weekend
Feeling good - Nina Simone

Dessa låtar gör mitt liv en smula godare.

I think i´m turning japanese

Medan ni läser detta inlägg kan ni lyssna på detta:


Ikväll är jag trött. Mina tänder skriker efter att bli borstade och min kropp och hjärna trånar efter att få slumra in. Ja, det är luleåkalaset idag. Men jag har typ noll lust att gå. Igår var jag lite pepp, men inte mina kära väninnor så vi var hemma en stund. Sen for jag in för min moster skulle skjutsa ut mig till min mormor och morfars stuga på kvällen. Så jag hann se lite av hamngatan pluss träffa lite folk, så det var jättetrevligt. Senfor jag och mina två kussar plus min moster till stugan. Där hade de fixat kvällsfika och te. Det var gött. Morgonen därpå firade vi att min morfar fyllde sextionio år och sen for jag och Oskar och jobbade.

När jag kom hem från jobbet fixade jag lite mat som jag åt och sedan slog tröttheten till så jag tog mig en nap. Och sen vet jag inte vad som hände i huvudet men hör och häpna: jag for ut och sprang. Eller joggade. Det var himla skönt. Men jag kommer vara sjukt mör imorgon för jag är fruktansvärt otränad för tillfället. Men nu ska det bli ändring! Jag ska ju för tusan gå idrottsprogrammet på gymnasiet så jag måste ju vara i någorlunda form. När jag kom hem från min lilla joggingrunda var jag grymt utmattad, men jag stretchade lite iallafall och sen slog tröttheten till igen och jag blev fruktansvärt trött. Ungefär som jag är nu. Men jag ska sova länge inatt, jobba imorgon och sen dra in på kalaset och dansa lite till those dancing days. Det ska bli gött.

Alltså nu får jag en bloggöverdos. Varför bloggar jag? Varför läser ni min blogg? Jag har funderat många gånger på att lägga ner min blogg och skita i hela bloggeriet. Men ändå vill jag blogga. VARFÖR? För att få fler läsare? För att det är roligt? För att folk ska få veta vad en helt ointressant flicka gör om dagarna? För så är det ju verkligen. Jag är inte den som far runt överallt eller är fantastiskt rolig som hanapee eller tar skitfina foton som Sandra och Josefin eller skriver jättefint och har bara secondhand kläder som Underbaraclara. Så fundera nu på varför ni läser min blogg och om ni inte kommer på ett bra svar så är det ju inte så konstigt för det gör inte ens jag. Kommer på något bra svar för varför jag bloggar alltså.

RSS 2.0