Hohoh

Kollakolla


Det är Debbie Allen, alltså hon som är klädd i rött i juryn i förra inlägget, som säger "wicked".
AA jag tycker det är så bra!

Nu kommer det att komma lite extra mycket youtubeklipp, när jag har fått reda på hur man gör! Haha. Det är ju helt fantastiskt.

Posten posten posten posten har kommit!

Nu är den här!! Åh. Den är så bra. Men jag har inte hunnit lyssna igenom hela än. Jag ska iallafall ladda över den på min mobil så jag kan lyssna var jag än går. Jag måste liksom vänja mig in i musiken innan jag riktigt kan njuta av den. Så det är vad jag ska göra.

Jag har iten packat någonting av allt jag ska ha med mig, och jag har en svag känsla av att det kommer bli väldigt mycket. Typ sex klädesuppsättningar på fyra dagar.. Men jag gillar det!

Här får ni det vackraste:


En vacker dag ska jag lära mig dansa sådär. (I wish) Haha. Men visst är det ljuvligt?

Snart snart snart kommer posten

Hoppas hoppas hoppas att det är Håkans Album som ligger där och väntar då. Det skulle sitta fruktansvärt fint.

Get some rest Pam, you look tired.

Bourne Bourne Bourne. Nu har jag sett alla tre Bourne filmer på rad. Shit dom är så bra! Iallafall i den kategorin. Se dem. Det är mitt råd.

Ultimatum är sjukt bra. Men man måste se alla tre på rad för att fatta. Annars är man helt lost.

Påsken har varit mycket god. Den spenderades på kallaxön, och efter att ha fått ett påskägg här hemma så for vi dit, och även där väntade ett påskägg. Pluss en skål med godis i massor. Jag har alltså ätit godis konstant under hela påsken. Det känns hemskt må jag säga. Jag är inte ens sugen längre. Fast igår var jag på kalas hos Ulli, för hon ska fylla år snart, och de bjöd på värsta goda fikat. Ulli har alltid svingott fika. Jag var bara tvungen att smaka lite. Och sen gick jag till Elina och såg Sytycd och hon hade också godis!!! Men idag är en godisfri dag. ahh.

Som sagt såg jag och Klara och Elina So you think you can dance hos Elina, och där var också hennes tremänningar som vi var med i Grekland. Det var roligt att träffa dem igen. De bor i Sthlm alltså. Samma dag, fast på själva dagen, var jag med Klara ett tag. Vi var ute och spatserade i det sköna solvädret och sedan gick vi till mig och grävde upp altanen lite på baksidan och satte oss där med lite te, varsin apelsin och ett gäng tidningar. Det var underbart skönt att känna när solen värmnde i fejjan och man läste en lång artikel om Håkan Hellström.

I söndags var jag på streeten. Det var jag och fyra till. Haha. Men det var ändå helt kul. Någon som ska med på Exiled den sextonde april? Jag ska dit iallafall.


Idag var jag med Klara på stan. Det var mysigt och trevligt. Jag köpte en tröja, ett rouge och en borste, ett par strumpbyxor och en blusklänning som halva Luleå kommer ha likadan. Men, den kostade bara en hundring, så det var det väl värt. Sen provade jag ett par ursnygga skor. Jag vill ha dem så mycket.

22801-194
Åh. Ja, de var faktiskt finare i verkligheten.

I övermorgon far jag till Stockholm och det ska bli så gött. Men jag kommer inte ha råd att köpa allt jag vill köpa. Jag är en sån materialist! Prylar prylar, eller kläder kläder hela hela tiden. Jag måste skärpa mig. Men, jag vill ha ett par Jesussandaler, ett par jeans, en sommarkappa, en fin väska, ett par shorts, en smiknborste från Face, skorna från Bronx (ovan), och skorna från Fred Perry som jag provade i Sthlm förra gången. Detta går inte. Banka i huvudet nu.

Nu är jag så sjukt hungrig för allt jag har ätit idag var havregrynsgröt med hallonsylt, inte så gott, och det åt jag klockan elva! Så det ska bli smarrigt med lite hembakad pizza. Det är nog en av mina bästa rätter.

GLAD PÅSK

Glad påsk!
Nu ska jag gå och snarra på mitt påskägg, och sen bär det av till stugan.

22801-192

Jag har ett kusinbarn.

För drygt en månad sen föddes mitt lilla kusinbarn. Idag var jag och hälsade på honom och hans föräldrar. Han är så fin! Och pyttepytteliten. Där var också ett annat par som har en dotter som är tio månader. Hon var jättesöt och väldigt glad! Peter och Lisa, alltså min kusin, har typ världens finaste hus. Deras möbler är gamla och vackra och de har fina tapeter överallt. Jag hoppas att mitt framtida hus blir lika fint som deras!

Jag fick tillfälle att klistra några av mina fina klistermärken på kuvertet till Hilmers kort, jag köpte dem i Stockholm, Lagerhaus tror jag. Jag gillar dem så mycket.


I torsdags var det skärtorsdag. Då hade vi friluftsdag på skolan. Det var en kortkort dag, och en ganska bra dag, förutom kylan som dödade mig.

22801-182

Och Jesper grillade korv. Det var skitkallt! Men korvarna var varma.

På kvällen hade vi besök av Boströms. De är trevliga och roliga att umgås med. Vi åt god mat och pratade hela kvällen. De har en hund också, som heter Dumle. Han är stor och fin och skäller och hårar inte. Mysig hund alltså. Dessutom har han exakt samma färg på sin päls som vi har på våran matta! Han smälte in typ.

Och jag hade på mig min fyndklänning från tjallamalla. Hundra spänn.
22801-191 

Jag är genomskinlig och en påskkärring. Jag blir nästan rädd för mig själv. Det ser ju helt sjukt ut.

Ja, ni får stå ut med att jag lägger upp lite klädesbilder på migsjälv ibland. Så är det.

Idag kom en urgullig liten påskkärring och knackade på dörren. Det var min granne och hennes pappa. Hon är så söt! Men hon vågar inte säga så mycket, hon ler mest mystiskt. :)

Jag gillar påsken. Det är en fin högtid. Jesus dör på långfredagen, idag alltså, och återuppstår på söndag. Sjukt coolt. Dessutom får man lite ägg och lite godis och god mat och fint väder. Jag tror iallafall att det ska vara fint. Imorgon alltså. Då ska vi ut till mm och mf. Kussarna ska också dit. Jag gillar att vara i mm och mfs stuga på vintern. Då har man eld i spisarna och det är liksom mysigt kallt inne i stugan. Fast då tar man på sig mycket kläder och värmer sig vid brasan.

Nu måste jag sova för jag håller på att svimma av trötthet.

Godnatt.

Mammas nya kille

Lyssna på det för det är så sjukt kul.

Och nu spelas en låt som heter Fasination med Alphabeat. Jag gillar den lite.

Middagen idag blir äggröra och tomat. För ingen hinner hem innan jag ska på ledarskola.
Lunchen var chili con carne. Jag hatar chili con carne. Det är en av de få maträtter som jag verkligen avskyr. Så min lunch blev tre hårdmackor. Dagens intag av nyttigheter var därför inte särskilt stort.

Idag på idrottsprofilen kom två tjejer från Hälsa och Friskvård och hade lite Boxercise med oss. Det var helt kul, och skitjobbigt.

Jag hade tänkt skriva en hel del mer, men jag måste laga mat och fixa håret innan jag ska på ledarskolan så jag hinner inte!!

yesayes

Hahaha det funkade! YES. Det är mötet ur Corpse Bride. Visst är det fint?

Måste bara prova!

Nu ska det komma upp en youtube grej här. Lovisa har lärt mig!

Broder Jakob Broder Jakob Sover du?

Jag är ovän med mitt hår. Varför varför varför klippte jag det? Jag har klippt det förresten, för er som inte vet det. Eller har jag skrivit det förut?

Här är före och efter bilder iallafall:
 
Före                     Efter


ÅÅå. Kolla in vad långt jag hade förut! Då kunde jag se ut hur som helst på morgonen när jag klev upp och sedan bara sno upp det i en knut. Då blev det prima. Nu måste jag tvätta, föna och platta varje dag. Skitjobbigt. Okej ett i-landsproblem men ändå. Om jag försöker få upp det i någon slags svans, stannar cirka fem hårstrån i snodden och resten hänger ner, upp eller åt sidan. Ser sjukt fult ut. Gagagagaa. Och igår hade jag i mitt hår en inpackning för första gången i mitt liv. Jag trodde att det skulle bli luftigt och glansigt och fint, och det blev typ motsatsen. Skitinpackning.

Nä, nu måste jag gaska upp mig lite.

Jag skrev ju igår att jag skulle lägg upp lite bilder från minus trettio när jag hade hämtat kameran hos Ellen, men det måste jag tyvärr ta tillbaka, eftersom jag är en rätt kass fotograf.

Istället får ni en bild på mig i skidmundering:
22801-177
Hahahahahaahaha. Det är tillåtet att skratta.

Min fader har länge haft en väska som han har haft valla-grejer i. Jag har inte lagt märke till den så mycket förän nu. Det är ganska fin, och jag funderar på att börja använda den. Vad tycker ni? Är den värd att användas?

22801-178
Jag tror nästan det.

Just nu längtar jag sjukt mycket till Stockholm och bort bort bort från massa kyla och snö och läxor och skit.
Jag och familjen ska ner dit nästa torsdag för att mors kusin fyller femtio. Släkten ska också dit och vi alla kommer bo på samma hotell. Det ska bli sjukt kul. Nu ska jag bara spara lite mer pengar så jag kan shoppa lite också. Ett par jeans är något som jag behöver skitmycket. För mina Cheap mondays sprack igår! Jag  nöter sönder jeans tills dom spricker! Det är så sjukt och hemskt. Jag har typ haft dem i ett halvår. ÅÅÅ. Nu har jag bara ett par jeans kvar. Jag måste typ köra kjol hela veckan. Men det är ju så kallt ute. Och jag håller på att bli förkyld. Men nu ska jag inte klaga mer. Jag ska plugga in lite spanska eftersom jag har en redovisning imorgon.

Hejdå.

Fett

Hej kära vänner.
Nu är helgen slut och en halv vecka av hårt slit ligger framför mig. Helgen var rolig.
Den började med minus trettio, vilket var sjukt kul. Pacific! Var underbart, och Adam Tensta var svettigt, men bra. Jag anar att jag glömde kameran hos Ellen i lördags, så bilder kommer väl om några dagar :) Nu är jag svinigt pepp inför Håkan på PDOL i sommar. Det kommer äga. Fett. hahah. Fett. Mit hår är rätt fett för tillfället. Jag längtar efter att klicka i lite inpackning i det.

Japp, så minus trettio var iallafall hur kul som helst. Morgonen därefter blev jag väckt klockan åtta!! Jag var död.
Men kvicknade till lite när vi kom till antnäs och jag fick känna på spåret lite. Jag blev helt nervös innan jag skulle åka! Det trodde jag inte att jag skulle bli. Men när jag såg Micke komma farande så var jag tvungen att sansa mig och jag började höra Lisa Myskowski sjunga " I´m driving one of your cars". Fråga mig inte varför. Men när Micke hade klappat mig i ryggen for jag iväg som ett skott i spåret (...). Jag ramlade två gånger i två kurvor och blev svinigt sur, men åkte ändå på 17.19. Jag är nöjd. Fyra kilometer för er som inte visste. Efter prisutdelning som tog ett år (Alla utom jag och Ellen vann något i vårat lag. Mamma vann ryggsäck, Barbro vann järnspett, Micke vann hörselkåpor ochh Pappa vann timer HAHAhahahahA.) for jag vidare till jazzworkshopen, och då visade det sig att de hade slagit ihop mellan och avancerade grupperna. Jag är mellan, så det blev rätt svårt. Fast själva uppvärmningen gick väl rätt bra och koreografin, men diagonalen var sjukt svår. Men det värsta var ju att alla andra klarade typ direkt och fattade varenda liten grej som hon gjorde. Jag kände mig så sjukt kass och dålig och arg. Så det var inte världens roligaste.

Sen åt vi middag hos Petterssons på kvälen och det var gottigott och lajbans också. 

Nu måste jag klä på mig lite balettkläder så jag är redo att fara sen. Hejdå. 

TÅN!

Jag glömde skriva att jag cutta upp tån på afron! Man är ju barfota så för en torrfot som min är det inte det bästa att gnida runt den på hårt golv. När vi skulle stretcha i slutet märkte jag en bloddroppe på golvet och en smärta under tån. Så jag smög ut för att torka lite och då mötte jkag minmusiklärare som gav mig lite vatten att badda med och ett plåster. Det var snällt av henne tycker jag!

Sådärja. Det var tå-historien det.

Afroafro

Dagen har faktiskt varit rätt bra. Bra. Inte rätt bra. Bra. Snäppet över bra.
Jag fick skjuts till skolan för vi hade skidor och det är skitslaskigt! men gympan var skitkass. Vi var tvungna att åka på skitiga kullar upp och ner och i en massa grusiga hopp. Jag vill ju inte förstöra mina skidor. GÄÄH, det vill jag inte tänka på mer. Själva början på dagen var rätt kass faktiskt, men efter lunch artade den sig rätt bra. Vi kutade till HK:n och åt upp resten av vår utsökta tårta. Det var smarrigt. Sen engelska och sen svenska. På svenskan fick jag ingenting gjort. Allt jag fick ner på mitt papper var: Marie Antoinette. Resten av lektionen bestod av prat och dator. Det var ändå rätt chill. Sen bild. Också rätt skönt.

På rasten innan bilden hade jag, KLara och Elina bokat biljetter till -30. Så efter skolan skulle vi gå och hämta dem, men då behövde man koden och den hade inte jag! Men så gick vi in på bibblo och då var kvinnan som jobbade där så snäll att jag fick gå bakom disken och använda den datorn så jag kunde skriva ner min kod. Hur snäll som helst. så då fick jag ut biljetterna och allt var frid och fröjd. Ska bli sjukt kul imorgon!!

Efter att ha treskat i slask upp till knäna och fått in en liter vatten i varje sko sjöng jag helt länge med Åsa, och sedan drog jag in till stan och mötte Elina. Vi hade bokat tid för Afro på Inpuls på skolan och jag var tvungen att låna typ allt av Elina, för hon hade hunnit hem och hämtat diverse saker som typ handduk och byxor..

När vi kom fram till Inpuls hämtade vi våra biljetter och sa att vi var helt nya där. DÅ FICK VI GRATIS! ÅÅÅÅÅH jag älskar gratis. Det hade kostat 108 spänn annars. YEYEYEYEY. Själva afron var också skitkul. Gå på afro säger jag bara. Man tränar hela kroppen och det är skitjobbigt men på ett kul sätt, inte tråkigt jobbigt som typ spinning. Träffade våran streetlärare också. Fast det var inte så oväntat, det enda hon pratar om är typ afro, hahhaha.

Movits! Är bra! Och jag ska på minus trettio imorgon. Och jag ska på jazzworkshop i helgen. Livet leker.

Stetoskop

Oj vilken bra låt det är!

idag hade vi klassdag med klassen. Ni var i HK:n och bakade och bakade och snarrade. Vi åt lite hamburgare också. Hur kul som helst. fast det blev lite kaos ett tag när två människor blev lite upprörda. Glamour. Sa Samuel. Alltså teveserien. Det var så. Nu förstår ni säkert inte vad jag menar. Men det behövs inte.

22801-173
Foppas kaka blev lite för stor för formen. Hahaha. Men den var fin :' )

Ågren och Hammar skulle baka wienerbröd. KOLLA IN DEGEN! Värsta Pippipepparkaksdegen.
Haha. Typ två meter lång.
22801-172

När vi var fullproppade av tårta, hamburgare och kladdkaka gick vi till klassrummet och såg OC.
Svinigt go dag.


Jag har kommit på att jag alltid tar kort mot solen med min mobil. Jag tycker det är så himla fint. Men lite slitet kanske. Jag har cirka tjugo sånahär på mobilen:
22801-174

hehe.

Jag funderar på om jag ska gå på Minus trettio eller ej. Tvåhundra spänn kostar det.
Adam Tensta, Pacific, Petter, Ceasars och Firefox AK. Ändå rätt bra. hmhmhm. Svårt.

I helgen ska jag på jazzworkshop. Det ska bli skitkul. Hoppas hon är bra, hon som ska ha workshoppen alltså. Hon heter Anderzon i efternamn. Inte så hett.

Ikväll tror jag att jag ska se på morgonsoffan. Det verkar helt bra :) Fast det krockar med Gery´s så jag kanske måste dra en internet. För SVT är ju bäst och har hela program på nätet.

Vilken låt tänker ni på när ni läser den här texten? "You don´t know how hearts burn for love that cannot live but yet never dies, until you faced each dawn with sleepless eyes".
Känner ni igen?
BRÄNNÖ SERENAD! Jag vet! Helt coolt. Håkan har alltså snott helt mycket från en gammal jazzlåt som heter You don´t know what love is. Haha. Jag sjöng den med Åsa, och så märkte jag medan jag sjöng att Håkan har typ kopierat rakt av! Egentligen är det ju rätt dåligt, men jag förlåter Håkan för han är ett geni.

Jag avslutar detta splittrade inlägg med en bild på Elins underbara hår:
22801-176

Och en bild på Läckerol-ståndet på Ica Maxi. Det är fint.
22801-175

Hejdå!

Okej

Jag undrar om denna klänning kanske är lite lik den jag provade i stockholm.
http://www.modette.se/mode/ImageList.aspx?id=65076&imgId=lindex2.jpg För isåfall måste jag ju nästan ha den.

Hej jag är en förvirrad tjej som skriver hej

Är inte den roligaste sketchen i Mammas nya Kille.

Igår åkte jag sträckan som jag ska åka på lördag. Den var helt okej. Men vi träffade en gubbe som var värsta eliten typ. Och han ska åka samma sträcka som jag. Han kommer troligtvis var ai mål när jag startar. Haha. Men det blir nog bra.

Såg andra chansen hos Elina, och vi hade köpt lite snarr på storheden innan. Det var gott. Jag känner att min sötbrödsfasta inte går så bra. Skitdåligt skulle man kunna säga. jag hade nämligen bestämt mig för att fasta, fast inte riktig fasta, utan bara sötsaker under fastan som är från askonsdagen och fyrtio dagar framåt. Den kommer alltså sluta den sextonde mars. Men jag undrar hur mycket sött jag har ätit! Typ mer än vanligt hahhaa. Och i Stockholm var det ju fika hela tiden. Men man kan inte lyckas alltid!

När vi hade sett klart slog vi på en film som hette The Lakehose. den var helt ok, men Elina somnade i slutet :) Hon har en tendens att göra det. Hahaha.

Mötet

Vårens dansuppvisning som balettföreningen ordnar kommer gå efter ett litet manus som är inspirerat av Corpse Bride, som Tim Burton har gjort. faktiskt en bra film, se den. OCH. KOM TILL UPPVISNINGEN! Det kommer bli så sjukt bra. Alla är så fantastiska. Och denna show kommer bli något extra. Det tror jag.

Jag dansar i fyra olika grupper, och alla (i hela föreningen alltså) representerar en särskild händelse eller någon person ur filmen. I jazzen ska vi vara "flykten" i moderna ska vi vara "mötet" i streeten ska vi vara "Lord Barkis" och i baletten vet jag inte riktigt! Jag har hört någonstans om att vi ska vara romantiska eller nåt. Andra säger att vi ska vara sorg och någon sa något om fjärilar. Så jag vet inte ett dugg! Men det ska bli så sjukt roligt. Jag ser fram emot det väldigt mycket.

Något som jag inte ser jättemycket fram emot är att jag ska vara med i nederluleåstafetten. Åka fyra kilometer på längdskidor alltså. Visst tycker jag att det är hlet ok att åka längd, men jag vill inte tävla. Missförstå mig inte! Jag är inte något proffs eller något som ens är nära att vara en amatör. Jag har åkt skidor typ en gång i år. Det är därför jag är en gnutta nervös. Nederluleåstafetten är en liten tävling som vem som helst kan vara med i. Typ några arbetskompisar, en kajakklubb eller ett möhippegäng. Så det är ju inte särskilt serri. Och det är ju skönt!

Idag var jag och Elina i city ett tag. Vi gick på kupan, men jag hittade inte någonting. Varför hinnar jag aldrig någonting på seconhand butiker? Jag tror att det kan ha något att göra med att jag har väldigt dåligt tålamod vad gäller att rota igenom gamla kläder som någon svettig kvinna eller man kan ha haft på sig. Därför petar jag bara igenom lite med fingret för att ta i kläderna så lite som möjligt. Sedan måste jag tvätta händerna. det är nog något fel med mig. Jag måste bli kvitt min handtvättningsmani. MEN MAN BLIR LÄTT SJUK OM MAN INTE TVÄTTAR HÄNDERNA! Det är så. Har jag hört. Men. Idag gjorde jag faktiskt lite framsteg. Först var jag på kupan, sedan åt jag en bulle med händerna! Bullen hade Elina bakat och var utsökt förresten. Men jag ska iallafall bli bättre på att gå på secondhand och ROTA MERA! Om jag törs. Fast det tror jag.

Just nu lyssnar jag på Camera Obscura - Lloyd I'm Ready To Be Heartbroken. Det är en fantastiskt bra låt. Lyssna på den vettja.

Vid den här tiden har vi inga läxor eller någonting annat som kan störa min ro! Det är så underbart. Nu ska jag dricka lite te tror jag.


GAGAGAGAGA

Nyss var det en myra på min hand. Jag sitter nu och plågas vid tanken att flera myror kan komma åt min kropp. Varför finns myror? FInns det något här i livet som de kan vara bra till? Nä, skulle inte tro det.

Jag tänkte att det här skulle bli ett myr-fritt inlägg, men jag kunde inte motstå att berätta min hemska lilla historia. Nu kan jag berätta att jag har fått en chokladglasyrfläck på min nya zip. Alltså måste jag tvätta. Jag har kommit på att jag kanske måste tvätta mina jeans snart. jag har haft dem i cirka ett halvår och inte tvättat dem en enda gång. Men det är väl så det ska vara? Eller är det bara jag som är ett slusko? En som är motsatsen till slusko, en vacker och fruktansvärt rolig person är ju Björn Gustavsson. Jag vet, alla tjatar om honom och han är "sååå söööt" Men det är ju så. Han är ju söt. Och rolig. Han är idealmannen. Det är så.

Nu till något helt annat. Klara fyllde ju som sagt år igår, så jag var där och fikade en stund. Min present till henne var hembakta muffins i en plåtburk. Jag blev skitnöjd med muffinsarna. Fina och goda och enorma blev dom. Det var ett recept för tolv stora muffins,men det såg ut att vara rätt lite smet tyckte jag, så jag gjorde bara sex stycken.

22801-162

Sen joxade jag lite med glasyr och godis. Såhär blev det:
22801-163

            

22801-167



När jag gick till Klara var det en man högst upp i masten! Först trodde jag att det var typ Johansson eller nån som lattjade lite. Men sen såg jag att det var någon som hissade upp nåt i masten och gastade något till mannen som stod nedanför. Det kanske var en brandman. För masten är på en brandstation.
22801-169
Ser ni mannen?

Idag när jag kom hem pressade jag lite juice. Stavas det ens så? Juice? Jos kanske? äh.



Av frukterna bildade jag ett torn.
22801-168



Funderar på att skippa ledarskola idag. Måste plugga på NO. Plus att jag inte är så sugen.
Det kanske skulle vara bra att komma sig ut dock. Får se.

Hejdå.

Klara

Idag fyller min käraste vän sexton år. Hon heter Klara och är väldigt mysig och god. När vi gick på dagis gick hon på fjärilen och jag på duvan (duvan är bäst :) ) så vi umgicks inte så mycket där, men en dag, som var jättevarm skulle hela dagiset gå till mattisberget. Tror jag att det var. Då gick jag med Klara. Vi pratade om hur varmt det var och att vi ville krypa ner i en stor glass eller in i ett kylskåp. Det var härligt. och det jag minns från själva mattisbergetvistelsen var att Anna-Greta (eller ver det någon annan?) skalade en pinne och stack ner den i en myrstacke. När hon drog upp den tog hon bort myrorna och så fick alla barn slicka på pinnen. Jag vågade inte. Men Klara gjorde det. Hon sa att det var gott. Myrkiss tror jag att det var. Eller det kanske var någon slags vätska som myror utsöndrar när de blir rädda? Något av det iallafall. Klara har alltid varit rätt modig när det gäller myror. Hon och Samuel åt faktiskt myror när de var små. Gulligt tycker jag. Lite småäckligt också :) Men ni är välkommna hit till mitt datorrum och snarra! Jag har många myror att fresta med.

Nu har alltså Klara fyllt sexton och vuxenlivet närmar sig. Vad jag vet äter hon inte myror längre utan har gått över till kapris och avokado.

Kram och Puss och finmaskin Klara min vän! OCH GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN.

MYROR

Måste bara skriva att det har kommit in myror i datarummet när jag har suttit och skrivit!!! En tog sig till och med upp på databordet! Så sjukt äckligt och irriterande. Jag vill bara suga upp alla i en monsterdammsugare. Dom brukar vilja komma in i vårt hus när våren snyger sig inpå. MEN VÅREN HAR JU FÖR TUSAN INTE KOMMIT ÄN. Stanna ute era jäkla myror. Alldeles nyss, för ca tre sekunder sedan, dödade jag en myra. Det är äckligt och lite hemskt. Men de myror som vågar sig in i mitt hus ska inte bli ostraffade! Sorry myror, men jag vill inte ha er i mitt hus. SÅ FAR ÅT PIPSVÄNGEN!

Estocolmo

Nu är jag hemma från fyra fina dagar i vår huvudstad. Dagarna innehöll för det mesta shopping, men nästan lika mycket mys. Klockan fem steg jag upp på torsdagen och sen bar det iväg till kallax. På planet träffade jag min chef som skulle på kocktävling. Hoppas han vann. Sen fick vi vänta i ca ett år på att vårat bagage skulle komma. När det tillslut hade kommit skulle vi ta Arlanda Express till City. Planen var att vi skulle fråga några vuxna som vi tyckte såg snälla ut och be att få åka med dem, eftersom det är gratis för barn under sjutton då. Jag och Elina var påväg att balla ur, men Klara var stentuff och gick fram till tre kvinnor i fyrtiofemårsåldern som stod vid automaten och frågade snällt om vi kunde få åka med dem. De var helt snälla och sa att självklart fick vi det! Så där sparade man ju hundratio spänn! Inte illa pinkat.

Sedan när vi hade kommit fram var vi hungriga som vargar så vi gick till Wayne´s för att äta andra frukost. Efter det började shoppingen. Men ingen av oss fick särskilt bra skörd. Jag köpte en klänning och en lila zip. Båda är fina. Kommer kanske bilder imorgon om ni har tur! På weekday provade jag en klänning som kommer finnas i mina drömmar i en evighet framöver. Fast den var svindyr och jag kommer aldrig få uttrycka min kärlek till den på ett dansgolv, till exempel. När vi var klara och fötterna värkte for vi till Anders (klaras morbror) och Mia och deras lilla dotter Engla, och där väntade mat som jag kastade i mig. Hungrig var jag.

När morgonen grydde nästa dag bar det av till söder där vi fick vänta i en och en halv timme på att de bästa affärerna skulle öppna, men det gjorde inte så mycket. Jag köpte en fin kjol på stockholms stadsmission, men jag måste sy om den. Med är lite för stor, plus ganska ful! Haha. nej men tyget är iallafall alla tiders och därför måste jag fixa lite med den för att den ska bli bra. Samma dag köpte jag en magtröja från monki, en sjal från monki, ett par Rea-långkallingar från björn borg, och en klänning från tjallamalla. Bättre skörd på söder alltså. Elina köpte en slimkjol från monki som var het som glödande kol och klara köpte ett par skor från tjallamalla, vars klackar sträckte sig till skyarna, men ack så vackra!


På lördagen var det city igen. Dock inte lika länge som på torsdagen. Vi kompeteringshandlade lite, jag handlade bland annat en blus som jag hade provat på torsdagen men inte köpt, från Rules by Mary. Klara köpte en svinsnygg klocka från Urban outfitters. HET. Sen var det lunch i kungshallen och brödköp i hötorgshallen. Jag älskar hötorgshallen. Allt folk och alla lukter.

På söndagen hade vi ställt klockorna på nio, men vaknade ändå vid tjugo i åtta, av att en liten Engla kom in i vårat rum. Men det gick bra för hon är fruktansvärt gullig och mysig att ha att göra med.
Efter lite slapp och frukost och lunch bar det av till kulturhuset. Ett fantastiskt hus måste jag säga. Speciellt LAVA, där jag och Klara och Elina höll till. Det är ett ställe för ungdomar där man kan göra lite olika saker. Bland annat kan man vara i ett rum och pyssla. Man kan trycka på tygpåsar, göra pärlplattor, sy om kläder, göra smycken och massa annat. Det kostar pengar, men ganska lite och det kostar mer för vuxna eftersom stället är till för ungdomar mellan tretton och tjugofem år. Skitbra tycker jag. Om Luleå är smart gör dom något likannde i vårat kulturhus. Plus kvälls- och nattöppet. Det skulle väl vara underbart?

22801-155LAVA
 
Jag, Elina och Klara tryckte iallafall på varsin tygpåse.
22801-153
Först får man fylla ett vitt A4-papper men vad man vill, en teckning, ett kollage eller bara en bild.
 
Sedan kopierar man över det på ett tryckpapper, och sedan pressar man pappret på tygkassen i några sekunder under ett skitvarmt järn, och sedan tar man bort skyddspappret och sedan är det klart! Allas påsar blev skitfina. Klara hade ritat allt på fri hand, och hon är himla bra på att rita! Hon har en unik och snygg stil. Elina hade gjort ett kollage med najsa bilder. Jättefina färger. Och jag hade klistrat ihop lite olika grejs.

Här är resultatet:
image158

Tja, jag är väl rätt nöjd, men jag ser fram emot att göra en till någon gång. Jag ska ju ner igen om en månad :). Då ska jag ha en bra idé.
Skägget klippte jag från en tidning och det högra ögat är Regina Spektors. O:et i Moa är från ett repotage med Sahara hOtnights, och texten högst upp är från Frou frou´s låt The dumbing down of love. Väldigt bra låt.

När vi var klara skulle vi egentligen gå och möta A,M och E och fika med dem, men då kom en kvinna från Svenska Dagbladet och undrade om vi ville prata lite om ungdomar och internet. Vi besöt att hoppa fikat och vara med på intervjun. Fast det var inte riktigt som en intervju, mer som ett samtal och hon frågade lite frågor.
Sedan skulle fotografen ta bilder när Klara satt vid datorn och jag och Elina skulle liksom "hänga" över hennes axel. Det kändes lite smått obekvämt men det var kul när hon sa, Elina kan du sätta armen på Klaras axel?. Elina såg väldigt käck ut. Sedan gick vi ut och tog lite kort. Hoppas det blev bra. Men det får man se imorgon! Köp alltså Svenska Dagbladet imorgon, Måndag och checka in oss.

Nu blir det lite bilder.
22801-156
En kjol som jag provade på weekday, som var skitsöt men lite dyr. Från Ida Sjöstedt.

22801-151
MINA DRÖMMARS KLÄNNING. Är den inte helt underbar? Fast den var snyggare i verkligheten och när den satt på min kropp.


22801-147
Våra påsar efter söder. Väldigt mörka.

22801-152
Engla hoppar i min säng. :) Hon är söt som socker.

22801-149
Mina fötter i Englas minitofflor. Som var kor.

22801-148
Englas gosedjur. Från vänster: Ester, Apis och Kissen.
Sedan ser man Klaras egensydda kjol längst till höger som en liten bonus.

22801-150
Klara tittar på kartan. Ja, vi hade karta i Stockholm. Nej, vi hittar inte.
Det är klart att vi hittade inne i själva city men vägen dit från centralen var inte så lätt!
Centralen ligger ju iochförsig inne i city men drottninggatan var inte så lätt att hitta! Men
när vi väl var där så gick allt som smort. Och på söder hittar man ju bättre än i city.
Kartan är väldigt behändig att ha när man ska hitta till butikerna som inte ligger rå-centralt.
FAKTISKT.

En liten, liten lista på de kändisar vi såg i Stockholm:
1. Christine Meltzer, från heybaberiba. Hon höll på att spela in en sketch eller nåt utanför wayne´s när vi åt lunch där :) Det var roligt.
2. Amanda Jensen.
3. Nån snubbe från lyxfällan som jag aldrig sett förut.
4. Elin Kling. Men räknas hon som en kändis? Kanske det.

DET VAR DET. Tack för mej och godnatt. Björn Gustavsson är underbar.

RSS 2.0