Caligula

Alltså jag nöter Caligula och Shane MacGowan nu. Kanske är jag lite efter men det är musik som vill vara i min hjärna!
Men när jag hör ordet caligula (eller är det ett namn?) så tänker jag bara på ett Joey-program där hans agent, Bobbie tror jag hon heter, har party och när hon öppnar dörren utropar hon: WELCOME TO CALIGULA!!

Igår såg jag och Klara Frösoning och drack te och sommarsaft. Sommarsaft is the shit alltså. småbarnskänslor rusar genom kroppen när man dricker av den saften. Som innehåller cirka noll procent bär och cirka nittioåtta procent socker. MMMMMMMMMMMM.. Varken jag eller Klara blev särskilt hänförda av Försoning. Konstig film som man blev irriterad på. Nä. Helst inte. Men idag eller imorgon ska jag se La Vie En Rose. Den hoppas jag kommer vara bra. Edith Piaf hade ju en av världens coolaste röster.


Lake

Lake är ett ord som min bäste vän Klara med jämna mellanrum använder sig av. Ofta med ett långt A och lite vibrato i rösten. Laaahaaake. Typ. Eller nä. Äh man måste höra det på riktigt för att finna tjusningen i detta ord. Jag vet inte ens vad det betyder. Det kan användas i diverse meningar iallafall. Till exempel: Och då sa han "Ja, du Laaake". Typ. Eller nä. Hahahaahaa.

I dag och i går var det upptaktsläger med sommarkyrkan. Jag jobbade ju dock på mitt andra jobb samtidigt så jag fick slinka in på onsdagen vid tre och vara med hela dagen och vi fixade mat (girlsen sallad, pojkarna vid grillen) som vi åt och det var ganska gott. Hamburgare. Sen var det mässa i kyrkan och vi sjöng tre sånger. Tjejerna stod framför och killarna bakom. På två rader liksom. Och en som stod bakom mig hade värsta fina rösten. Då var jag tvungen att le. Sen tillbaka till sovhuset. Där fikade vi och sen var det siiiingstaaaarrr. Det var kulkulkul. Sedan satt vi och pratade i ett rum som inte hade syre i sig tills klockan var mycket och sen sov vi. Jag sov endast fyra och en halv timme. Men jag fick inte panik!

Jag är nämligen en person som kan få panik om jag inte får mina tio timmars sömn. Om jag inte kan sova börjar jag tänka: Shit vad jag kommer vara trött imorgon och åå det är så jobbigt att vara trött och JAG VILL INTE VARA TRÖTT!!!!. Men jag var inte ens så jättetrött idag! Jag for till jobbet vid elva och var på topp hela dagen. Förutom att jag spillde sås på mitt förkläde och mina vita tygskor. Det kommer typ börja gro i de där skorna snart. Förra sommaren spillde jag tapenade på just dessa skor. Och nu singlade ett par oreanga såsdroppar ner på just samma olycksaliga sko som jag spillde tapenade på. MÅSTE TVÄTTA! Haha. Vem försöker jag lura? Det tog ett år innan jag tvättade min tapenade-sko. Vid det laget kunde man inte se att de hade varit vita. Då skämdes jag lite. Men nu ska jag förbättra mig. Jag ska tvätta. Snart.

Men nu ska jag ta mitt lilla pick och pack och hoppa på cykeln och fara till min bäste vän Klara som bor några kvarter bort. Det ska bli trevligt att träffa henne. Känns som att det var evigheter sedan sist.

Tandborste


Shane MacGowan

När jag hörde Shane MacGowan med Hästpojken första, andra och tredje gången, trodde jag att han sjöng "sälj inte cabbeeen sälj inte cabbeeen!!". Nu har jag förstått att han sjunger "Shane MacGowaaan Shane MacGowaaaan!!". Eftersom låten heter Shane MacGowan.

Nu måste jag renbädda och packa för jag ska på läger imorgon. Och på måndag ska jag på dansläger!! Men jag får inte ha för höga förväntningar känner jag. För de är höga ska ni veta. Men jag brukar bli orolig när jag har höga förväntningar på något. Orolig att det inte ska fylla mina förväntningar. Innan Popkollo som jag och Klara var på sommaren tvåtusenfem var jag mest pirrig och lite skeptisk. Inga höga förväntningar alltså. Jag trodde att det bara skulle vara jobbiga typer där som var jätteduktiga på att spela alla världens instrument och bara gilla band som jag aldrig hade hört och vara på alla sveriges festivaler varje sommar. Coolare än jag alltså. Men Popkollo blev ett av mina bästa minnen. Människorna där var helt underbara och coola. De lyssnade på massor av musik som jag aldrig hade hört och hade säkert varit på massor av festivaler och några av dem var riktigt grymma på instrument. Men jag kände mig ändå grym och säker bland dessa människor. Det var härligt. Men jag tror faktiskt att detta dansläger kommer fylla mina förväntningar. Fast egentligen borde jag inte ha några förväntningar för jag tror aldrig att det kommer bli som jag tror att det kommer bli. Summan av kardemumman: Jag längtar!


Ta det lugnt Tant Pedant mina fingrar bara slant, för så gör mina fingrar när dom ser nåt intressant.

Godmorgon!

Inatt har det regnat så förskräckligt mycket. Och jag hör regnet jätteväl i mitt rum. Det liksom porlar. Sådär så man blir kissnödig. Skitirriterande. Iallafall behöver jag inte jobba idag för det regnar. Delvis skönt och delvis irri för då tjänar jag ju inga pengar!! Men idag blir en pysslardag. Jag har redan hunnit sy ett hårband. Men jag vet inte om det blev så bra. Ganska bra iallafall. Men långt.

I torsdags var jag och Elin på afro. DET VAR SÅ SJUKT JOBBIGT! Men det är sjukt kul också så det väger upp varandra. Jag hade värsta träningsverken i ryggen och nacken. Jag har aldrig haft träningsverk i nacken förut. Strange on high low flat level. Men, somsagt mycket roligt.
 
Och i fredags var det ju midsommarafton. Den spenderades först med familjen och kussarna. Vi picknickade. Det var skitmysigt och hur gott som helst. Sedan hem och duscha. Senad middag hos kussarna. Å det var så himla god mat!! Jag var himla mätt efteråt. Sen for jag till Elin. och hon hade bakat en paj! Den var smarrig. Och hon hade fått en systemkamera! Den var fin den. Åh jag vil ha en systemkamera! Och en polaroidkamera. Sjukt koolt.

På midsommardagen BADADE JAG OCH KLARA! Men det var faktiskt inte så kallt. Vi simmade tillochmed lite under vattnet. Sedan låg vi på bryggan och solade lite. På kvällen var det wildkids och bärpaj hos mig. Smarrigt och roligt. Alltså jag må vara en tönt men wildkids är så komiskt! Dessa små barn som kläcker ur sig alla möjliga roligheter. Aaahaha.

Sen blev det söndag sen blev det måndag och idag är det tisdag!
Igår var jag och Elin på nycirkus på kultan. Det var roligt. Vi träffade Moa och Jonatan och en tjej som jag inte vet vad hon heter också som skulle intervjua cirkusartisterna och så. Skitcoolt. De jobbar på turistradion eller norrbottensradion eller nåt sånt. 89,3 iallafall!

Moa är en person som har fint hår. Hon har sådär blont som nästan ser lite silvrigt ut. Skitcoolt. Andra personer som har fint hår är Elin (det är så sjukt långt och fint och lent och alldeles underbart!), Elin, Carro, Underbaraclara, Elinkan och Gwen Stefani. Var har dessa damer gemensamt? De är alla blonda. Det är så sjukt fint med blont hår. Och såntdär silverblont som Moa och underbaraclara har. Det är så tufft. Jag önskar lite att jag var blond. Men det skulle med all säkerhet inte passa om jag bytte hårfärg till blond. Dessutom är jag för feg.


Detta är Elins hår. Visst är det fint? I lördags gjorde jag en svinrygg på henne (jag kan det nu!) och den blev rätt fin. Man kan göra typ vad som helst i hennes hår. Men det blir mest IB:s iallafall.

HEJDÅ!

AAAAAAAAAAAHAHAHAHAHA

DETTA ÄR SÅ KUL ATT JAG SITTER OCH FINNSGARVAR FÖR MIG SJÄLV.

Rrrrrrrittidiridiridittitiiri

Rubrik-favorit-i-repris. Eller min favorit. Jag har badat. I vattnet. Med bastu. JA DET RÄKNAS!! 
Ok. Boring inlägg typ alla dagar, men jag orkar inte skriva massa shit här för tillfället. Idag var det skitmycket folk jobbet. Man ba: GHAGAGAGA!! Men det var kul. Hellre mycket folk än lite. Mucho gente = Muy bien. Alltså mitt hår blir alltid skitbra när jag har varit i min mormor och morfars stuga, men ingen ser det då!!! apigt värre. Och jag fick en kexchoklad idag som jag åt. GOTT. Nä nu hörni. Jag är trött som en marathonlöpare som har löpt långt. Så nu ska jag sussa tror jag.

mbvb

Fattar ej varför jag är så sjukligt trött. Jag försöker byta till halebop men det går inte bra. HUR SKA MAN KUNNA VETA SIN PUK-KOD???

tröööötötötött

Idag har jag jobbat lunch och kväll. Det har faktiskt varit skitkul! Men imorgon är jag ledig så det är rätt skönt ändå. Jag ska sova ut. Inte ställa en enda klocka. Gå och lägga mig tidigt. Orkar inte ut. Men först min dagliga bloggkollningsrutin.
Oj. Fyra rader. Bra jobbat Moa.

The big foooooorrrrrrrrrssssssssss.

Storforsen alltså för er som inte fattade det. Där var jag idag. Det var roligt. Jag och fyra dansare till svängde våra lurviga i en fin koreografi som kära Maria har gjort inför ca femtio Liko-människor. Man kom väldigt nära, eftersom allt liksom var på golvet. Jag dansade på heltäckningsmatta i elins strumpor för jag hade glömt mina skor och mina andra strumpor var gråa! Lite irri att jag hade glömt, det gick inte jättebra för mig, men ändå ganska bra.
Vi kollade lite på klipporna och dansade lite på den underbara scenen som finns i storforsen. Åh vad jag gillar storforsen!

Nu är Johanna i Stockholm, Elina i GREKLAND och Elin far till Stockholm imorgon. Varför är inte jag någonstans? jag vill inte vara här i regnochrusknorrbotten. Jag vill vara i soliga Grekland.

Goda tag. Goten tag.

Eller god kväll. Nu är det ju kväll. Och jag fryser fortfarande! Det är iskallt i mitt hus. Jag förstår inte vad som är problemet. Och ute är det också kallt. Och regn. Och bajja all over the place.

För några dagar sedan, i lördags faktiskt, var jag med Klara på stan och där köpte jag en klänning från JC. Halva priset var det! Jag blev alldeles förtjust. Sedan på Twilfit, underklädesbutiken för rika, hippa, damer, köpte jag en bikini. Jag tror jag ska behålla den. It´s a keeper som man säger i Amerika.

Men nu ska ni få reda på något lustigt trevligt! Min fader har köpt en melodica! Det är alltså som ett litet piano som det är ett rör till som man blåser i och då kommer ljudet. Den är himla kul. Skitbra tidsfördriv när man har tråkigt, fast man blir lite snurrig i skallen.

Vi hade faktiskt en melodica på popkollo som alla flitigt använde. Sen en gång råkade jag dra bort sladden och då kom massa saliv ut!!!!!! Det var ganska nasty.

Tarvligt

Hej kära vänner.

Gissa när jag steg upp idag, första riktiga sommarlovsdagen? HALV SEX!!!!!!!!!!!!
Kan ni förstå? Halv sex. Sen for jag in till staden, min kära mor gav mig skjuts, och genrepade en gång på kultan. Vi hade föreställning halv nio. Det var roligt. Många klädbyten. Halkigt golv. Tråkiga gruvgubbar. Men det var roligt iallafall :) Vi dansade alltså på invigningen (tror jag det var, är ej helt säker) av MASSMIN som är något slags gruvkonvent eller nåt. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det var, bara att det har med gruvor att göra, att det är första gången det är i Europa ens, och att lappkåtorna som står på strandparkeringen just nu tillhör detta gruvkonvent. Så nu vet alla det. Eller de cirka tio personerna som läser denna lilla blogg.



Vi hade på oss kläder från ett märke som hetter Recover tror jag. Här är vi istappar.
Fast man såg ut som något slags troll eller isbjörn eller sagofigur i dessa västar bakifrån.
Man ville bara krama sig själv hela tiden när man hade dem på sig.

Här hoppar Elin och Johanna på min studsmatta. Elin är en fakir. Kolla, hon kan sitta i luften. Försök slå det om du kan.


Jag och Johanna hoppade också. Klara fotograferade :)

Nu sitter jag och huttrar med tjocksockar på fötterna som är nedstuckna i ett par tjocka tofflor, har mina mukaste mjukisar på mig och pappas stora sköna tröja. Det är jättekallt! Var tog värmen vägen? Jag måste typ värma ett grytlock som man gjorde förr i tiden för att värma mig lite med. Eller nåt.

Fint Håkan.


So long grundskola!

Nu är allt fritt. nu kan ingen säga åt mig att gå i skolan. Iallafall ingen lag eller riksdag eller vad det nu är som styr detta land. Skolavslutningen fylldes av ett fint tal av elevrådsordföranden, Oscar som går i min klass, (förlåt, gick i min klass) han var faktiskt jättebra. Ett personligt och fint tal var det, inte det gamla vanliga "nu är det dags för sommarlov tjoho tack rektorn"-talet som vanligtvis brukar hållas av våra entuastiska elevrådsordföranden..
Sång av kör och vokalensemble, och från mig och Hanna. Alltså vi sjöng inte samtidigt. Hanna sjöng först en Enya-låt, men i lite skönare stuk, typ rockigt.
Och jag sjöng Visa vid Vindens Ängar. Det är en av mina favoritsommarvisor. Men jag är ganska hes så jag kan tänka mig att det lät lite kraxigt, men jag hoppas det gick bra ändå. Sedan läste vår svenskalärare upp en novell eller vad det nu heter från nationella som en i min klass har skrivit. Jag har hört den förut men nu blev den väldigt stark för många och vi började gråta. Sedan var det svårt att sluta. Men det var en fin avslutning som avslutades med kramring och fotografering. Sen bar det av hem till fika och sol-lapning.

image227
Hanna sjunger.

image228
Jag sjunger.

Sorry för kassa bilder. Men det är allt jag har att erbjuda!

På skolavslutningen hade jag på mig en klänning som min kära mor har sytt åt mig.
image229

Tyget är från min mammas farmors butik som hon ägde när hon levde. Det är egentligen ett gardintyg tror jag, men visst passade det utmärkt som tyg till klänning också? Jag blev så himla nöjd.
Armbandet som jag har på mig är också från mammas farmor. Hennes namn är ingraverat i spännet. Jag fick det av min moster på min konfirmation. Det är så fint.

Till detta hade jag mina nya skor som jag köpte på kupan för endast tjugofem kronor.
image230
Men de var ganska trasiga och slitna och inte så värst sköna. Men om man köper ett par snygga skor för tjugofem kronor får man väl lida lite pin.

Förutom mina kusinvitaminer, mormor och morfar och farmor väntade tre klänningar på mig där hemma.
Min granne, som även är mormor & morfars vän, hade dem i sin ungdom. Jag blev förälskad direkt. Och jag fick dem! Är det inte helt underbart? Jag älskar när damer är villiga att ge mig sina gamla kläder.
image221image223
image222
image224
image226

Den gröna och den rosa klänningen passar mig bra men den vita är på tok för liten! Det kändes lite småjobbigt när dragkedjan var omöjlig att dra upp. För den var helt underbar. Tyget vill man bara pussa på för det är så fint!

Nä, nu ska jag ta mig i jättekragen och sluta agera modebloggare och släpa mig in i en dusch för jag är allt annat än fräsh för tillfället. Sen vankas det lite mat och umgänge med den numera gamla klassen.

Kristian. Kristian? Kristian!

Visst ser det där namnet konstigt ut när man läser det många gånger. Kristian. Det låter nästan som svinstian. Eller kristall. Jag lyssnar iallafall nu på Kristian Anttila. Det var ett tag sen nu, och för några dagar sen började jag bara tänka på hans underbara låt Vill ha dig, och sen fann jag honom i mitt minne igen! För jag hade nästan glömt. Åh. Hans myspace är min vän. Jag är nämligen laglydig och laddar inte ner saker och ting. Men min laglydihet beror iochförsig mest på min okunnighet när det gäller att ladda ner. OCH DEN LEDER TILL DIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIGGG!!!!!!!!
Man vill ju bara dansa.

Min förra vecka var helt god. Varje dag dansade jag. Varför kan inte varje vecka vara så?
Själva showerna gick ganska bra. Bäst var helt klart allra sista. På söndagen klockan sex. Då var alla kickassgrymma. En underbar känsla infann sig i min kropp när man klev av scenen (jag, springandes ner för scenkanten jagad av lik pch skelett) och kände, shit vad bra det gick. Denna känsla infann sig dock inte på alla shower. Lite på första på söndagen och mycket på andra på söndagen.

Det dåliga men hela showgrejen var att det är avslutningen. Ingen mera dans. Men jag har tur jag som ska på dansläger med alla sköna brudar och dansa på kultan och i storforsen på måndag och onsdag! Wonderful. Deet ska bli roligt.

Nu väntar mitt otroligt snubbiga rum på att jag ska komma och göra det rent så jag måste göra det. Ett inlägg med bilder ska komma inom en snar framtid har jag tänkt mig.

Kär!

Åh kära kära dator. Äntligen är vi tillsammans igen. Jag har saknat dig så.

Idag hade vi avslutningsmiddag på örnvik. Det som var mest kul var att vara finkädd. Jag älskar det! Ha fin klänning och fint hår och läppstift. Jag tror att det finns kvar i min kropp sen när jag var liten och ville bli "festerska" för att jag älskade att gå på fest och att vara fin. Jag borde lätt bli festerska. Shit vilket gött jobb. Tänk att ha ett visitkort där det stod "Moa - Festerska". Glassigt. Jag hade iallafall på mig min lila HMklänning och mina nya plastskor och mitt nya läppstift. Och det var helt ok mat där på örnvik. Och jag vann en rakapparat på rökobligationerna.

Jag ska också skriva om min fantastiska dansvecka förra veckan. Men nu är det sent och jag ska upp i skolan imorgon! Fast det känns inte som det. Jag har redan tagit sommarlov. Tänk att i övermorgon är jag fri! FRI!!!!!!!

RSS 2.0