So sad.

Igår var jag seg. Efter min lilla promenad på förmiddagen gjorde jag nada. Men sen vid sex så for jag, mor och far till W:s och åt mumsig mat. Det var bara jag och J som var de enda minderåriga under middagen, och jag fick stressa lite för att hinna med att få ner all mat i magen innan vi skulle gå mot bussen. Jag skulle fara till hem och sen till Klara och han skulle vidare ända till Sävast. :D Det avr tur att J gick med för annars skulle jag aldrig ha hittat. För det var svinigt mörkt. Shit vad jag speedade från busshållplatsen till hem. Det var ju helt kolsvart hela långa raddan under viadukterna! Det finns gatulyktor men de är inte tänkda! HUR SMART ÄR DET?

Iallafall. Jag gick hem, (rusade mot toan för jag var lite dum och struntade ia tt gå på toa innan jag for, så jag var svinkissnödig när jag kom hem) och hämtade en film, Brokeback mountain, och lite chirre, sen for jag till Klara.  

Vi såg på filmen. Den var bland de bästa filmer jag har sett. Helt underbar. Och sorglig. Jag grät som aldrig förr i slutet. Och det var lite pinigt, för ingen annan grät. Och det var sådär så jag inte kunde sluta, jag fortsatte gråta när filmen hade tagit slut, och det blev lite komiskt så då började jag skratta mitt i all gråt och sen grät jag lite till. Att man gråter tyder ju på en bra film. Den berörde.

22801-90

Plus att Jake Gyllenhaal och Heath Ledger är så sjukt snygga.

Jag ser ner på alla som ser ner på dig.

Idag var jag ute och gick i en timme och fem minuter. Det var underbart skönt. Jag gick förbi vattnet och det var en såndär perfekt höstdag. Jag fick ett riktigt stark sug att slänga av mig kläderna och hoppa i vattnet. För det var helt varmt också. Men jag hejdade mig.

å vad jag blev trött. Hejdå.


Jobbajoggablogga.

Idag ägde den stora skoljoggen rum på storsand. Det gick mycket bra. Jag och elina sprang två varv på 26 minuter. Sist jag skrev var i lördags och det har skett en liten grej sedan dess. Jag har fyllt femton år. Det känns mycket bra. På lördagskvällen hade jag och min familj en middag där jag fick bestämma innehållet. Det blev kycklingfiléer med glacerade rödbetor och fetaost. Det var himmelskt gott. Jag kunde typ äta upp allt.  

22801-89
Mumma.

En hel skolvecka har nu passerat och den har gått relativt bra, men sakta. Varje fredag tänker jag på hur längesen det var sen det var måndag. Jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde då.

Såhär blev tårtan som jag höll på att göra i lördags när jag bloggade:

Innan glasyr:
22801-85

Efter glasyr:
22801-86
Jag måste faktiskt säga att detta är en av mina bästa tårtor. Den blev ganska perfekt. Annars brukar de bli lite torra eller kladdiga. Nu var den saftig och mumsig. Sjukt god.

När jag kom hem fann jag ingenting i min brevlåda, för jag kom ju hem vid elva och då hade inte brevbäraren kommit än. Men sen såg jag honom komma och då kilade jag raskt ut och tömde brevlådan på innehåll. I brevklumpen som jag hade i min hand såg jag att klassfotona hade kommit! Jag skyndade mig in i huset för att se på hur jag blev. Svar: Sådär. Bra på enskilda foton och inte lika bra på klassfotot. Det värsta var att mitt linne hade halkat ner lite så jag hade värsta u-ringat! JAG HATAR DET! Jag vill inte se ut som värsta "Jag vill att alla ska se allt mitt dekolletage"-tjejen. Hujeda. Jaja. Det finns inget som jag kan göra åt det. Eller jag kanske kan bryta mig in på FujiColor och ändra om mig i skolkatalogen? Jag ska överväga saken.

I fyra veckor ska jag ha ballerinan Nicole som lärare på baletten! Det ska bli sjukt kul. 
Det är alltså hon som vi såg på Kulturnatten. Hon kan inte prata svenska så bra. Spännande :P

 22801-78

Hej (då) du glade, ta en spade och gräv ner sig så jag slipper se dig. Haha. Klara lärde mig :P
Förut kunde jag bara "Hej du glade".
Hejdå.

Tjabbalabbalapoolarn

Idag blev jag sju år igen. Jag gjorde kläder till min klippdocka som föreställer Meg från Herkules. Jag såg faktiskt Herkules the movie på Disneychannel innan. Hahhaa. Den är ju lite småtrevlig. Att göra kläder till klippdockor är ju sjukt roligt :D Jag är inte så bra på att rita kroppar och ansikten, så då passar det perfekt att bara rita kläderna! Det är skitkul att designa nya kläder och få inspiration av andras. Klippdockor is the shit! Jag ritade faktiskt en egen klippdocka sen, men jag ritade av kroppen från en annan :D haha.

Jag var inne och kollade på Underbaraclaras blogg och där hade hon länkat till en webshop som heter Kii. Där fanns det otroligt många snygga kläder. Bl a mycket snygga basplagg från Christina ribel. Jag är ute efter snugga basplagg med bra kvalla. Men jag är ju inte gjord av pengar så några Christina Ribel-plagg kan jag ju glömma.

Jag håller just nu i skrivande stund att göra en tårta. Det är min klassiker, Johanna Westman-tårtan. Den blir alltid svingod. :D För idag är nämligen min sista dag som fjortonåring. Imorgon är jag femton. Det ser jag fram emot.

Igår var Elin, Elina och Klara hos mig och firade mig lite ^^. Jag fick sjukt bra presenter. Ett par spetstrosor, rött nagellack, ett presentkort från FACE, en skrubbgrej och tvål från Sephora. Helt sjukt bra. Jag längtar till jag får använda alla mina nya saker. Jag har faktiskt redan använt nagellacket och det blev najs :D Elin hade komponerat ett kollage med bilder av mig som var trevligt. Sov-bilden på mig är hur ful som helst. Jag ligger med öppen mun och sov-hår. Haha. Men kult var det. hehe.

Nu ska jag gå och göra klart min tårta. Jag känner mig som Nigella.

I´m losing my mind.

Jag blir galen på mitt letande efter mobil. Jag har hittat fyra kandidater och nu kan jag inte bestämma mig!!!! Vilken är bäst?? Seriöst, jag blir så sviningt sur på mig själv som inte kan bestämma någonting. Vad tycker du? Vad tycker du? hela tiden. VARFÖR KAN JAG INTE BESTÄMMA SJÄLV? Nu måste jag rådslå med min far så jag får den där skitmobilen snart. Varför finns det typ fyrtiotusenarton mobiler att välja på? Skapa en som kan allt så löser det sig. Punkt slut.

Kultur is the shit.


Idag åkte jag, klara, lelle och elina in till stad vid ett och gick runt och kollade lite och lyssnade lite på Kulturnatten/dagen. Det var väldigt trevligt :D Mycket dans kollade vi på. Middag på MAX, och sen ännu mera kultur.

Här kommer en klump med bilder:

22801-73
Emma och Jenny dansade modernt. De var skitbra.

22801-76
Sen var det Exiled. De var skitbra.

22801-75

22801-74

22801-77
En ballerina som hette Nicole dansade urfint. Tåskor är så coolt! (Jag lyckades
dock inte fånga ett kort på när hon stod på dem..)

22801-79
Dazed var sjukt bra. Einar är en rackare på att sjunga och svänga på benen.

22801-81


Sen var det Exiled igen. Men innan det hade det varit lite olika dans. Bl.a en modern som heter "Håll om mig, jag fryser". Det var skitbra :D

22801-80
EXILED

Sen var jag, Elina och Klara (lelle hade åkt hem) genomfrusna, så vi gick in på Roasters och tog varsin varm choklad och jag och Klara delade på en morotskaka. Det var sjukt gott.

22801-82
Se själv.

Tänk att män som han kan finnas...

Idag var jag och Elina i fiket. Vi var skitbra. Först fjorde vi mackor, sen satte vi igång en kladdkaka. Den blev helt perfekt. Alla älskade den. Sen gjorde vi en till kladdkaka och den blev också såklart en succé. hahaha.

Idag tänkte jag att jag skulle ha lggen nere och uppsatt hår, men min lugg har blivit ganska lång, så då skulle jag klippa den lite, men det gick inte så bra, så då fick mamma klippa. Men det gick inte heller så bra. Den såg lite ut som en våg. Men nu är det lite bättre. Jag ska nog åka till frissan och få den tillklippt. För det kostar typ bara sjuttio spänn. Tror jag. 

Igår dansade jag balett. Det var mycket trevligt. Plus att det gick ganska bra! Nu ska jag snart äta och sen ska jag dansa jazzzzzzz. Men då missar jag Idol!! Sjukt tråkigt. Men jag får ju dansa iallafall. Det vore ju värre om jag missade det för att jag skulle typ...kratta löv eller nåt. Så det är ju bra.  

Hejdå.


Daggen droppar i gräset en tidig sommarmorgon...

 Blajhajhaj!

Nu sitter jag här igen framför datorn och ska skriva ett såkallat blogginlägg. I högtalarna hör jag på reprisen från Deluxe och just nu spelas Sanningsdan med Säkert! och Martin Hanberg (?).

I fredags åkte jag och min familj ut till min mormors och morfars stuga på Kallaxön, den bästa stugan någonsin faktiskt, och där åt vi godmycketgod mat och sedan var det bastu som vanligt. Jag älskar att basta på Kallaxön! Det är typ det mysigaste som finns! Morfar hade ställt pålar i vattnet med....jag vet inte hur det stavas! Macaller? Marcaller? Machaller? Men ni fattar väl. Aja, det var iallafall sjukt mysigt. Och iiiiskallt i vattnet! Brrrr. Vi sov över i agellen som också var iiiiskall. Men det var trevligt.

 

När jag gick upp på morgonen och över till the big house, hade redan min kusse Johan kommit och han hälsade glatt på en mosig, nyvaken, rufsig Moa. Sen gick vi och plockade blåbär. Vi hittade ganska mycket. Sen bestämde jag och Johan att vi skulle plocka varsin plockare till hälften och sedan gå hem och baka en kaka av blåbären som vi kunde fika när Ulli, Olle och Oskar kom ut till stugan. Så vi lämnade mamma och mormor i blåbärsskogen och traskade hemåt. När vi kom hem rensade vi våra blåbär och gick in i huset för att baka kakan. Då hade morfar farit med båten för att hämta U, O och O. Just när vi letade efter recept så såg vi en fågel på bänken med kaffebryggaren på. Jag tänkte: Men varför har dom ställt en fågel där? och var har dom fått den ifrån? (jag trodde alltså att det var en uppstoppad fågel) Och sedan blinkade fågeln. Jag och Johan tittade på varandra, skrek, fick panik och rusade barfota ut ur huset. Vi stod på bryggan och väntade länge på att morfar och co skulle komma tillbaka. Det var svinkallt och vi fick stå och hoppa för att hålla den lilla värme vi hade. Sen såg vi morfar the hero komma med båten och han gick in i huset och tog ut den vettskrämda fågeln.

22801-71
Min och Johans blåbärskaka. Yummy.

22801-70
Jag och Johan i blåbärsskogen.

Idag var jag och min mor och mormor och mormors kompis som jag inte kommer ihåg namnet på, på auktion! Det var skitkul! Auktion äger stenhårt. Jag ropade in en ursöt liten kristallskål på fot som man kan ha kolor i på julen, och en såndär låda med diverse söta saker i. Mamma ropade in tre linnedukar och femton linneservetter för tvåhundratio spänn! Svinigt bra :D Jag ska lungt gå på auktion flera gånger. Nån som är på? Leif Loket Olsson var där också faktiskt. Haha. Sen for jag och Elina och dansade street, och sen for jag ut och sprang. Härligt härligt.

Nu är Klara lyxpelle i Paris. Helt kul :D Jag hoppas att hon får shoppa sig svettig och uppleva många trevliga saker. Jag skulle inte ha nåt emot att fara dit och hålla henne sällskap! :D hahaha. Men jag har ju redan varit där i år, så jag får vänta. 

Imorgon är det skola. Det känns som att vecka trettiofem, alltså förra veckan, har gått otroligt sakta. Masat sig fram liksom. Med det har ju hänt många trevliga saker, så det är ju bra.

Nu ska jag packa väska och ta fram kläder till imorgon. Man måste förbereda sig vettu. Packa väska till idrott är typ det tråkigaste som finns. men nu ska jag rycka mig i jättekragen och resa mig från denna blåa pinnstol och masa mig till min väska och få den packad. Hejdå.

RSS 2.0